Feestelijke opening speelOtheek Wijchen in bibliotheek en Mozaïek

Vrijwilligerswerk
Van onze redactie
26 januari 2024

  

SpeelOtheek Wijchen is verhuisd naar de bibliotheek en ‘t Mozaïek en viert dat met een feestelijke opening op zaterdag 27 januari tussen 12.30 en 14 uur. Jong en oud is welkom op het openingsfeest van speelOtheek Wijchen in de Bibliotheek Wijchen. Het feest begint om 12.30 met de officiële opening door wethouder Bea Schouten, daarna zijn er allerlei leuke activiteiten. Je mag verkleed komen, maar je kan ook iets leuks uitzoeken uit de verkleedkist.

Centrale plek en vaker open
SpeelOtheek Wijchen groeide uit haar voegen op de oude plek in het Paschalishonk. De speelOtheek kon daar haar groeiende speelgoedcollectie niet meer goed kwijt, maar het werd vooral ook steeds drukker met mensen die speelgoed kwamen lenen.  Speelgoed lenen is ideaal: je hebt regelmatig wat nieuws in huis, kan makkelijk speelgoed uitproberen en afwisselen, je bespaart geld én het is hartstikke duurzaam. Geen wonder dus dat steeds meer mensen de speelOtheek weten te vinden. Het werd dus tijd voor een nieuwe plek, centraal in Wijchen, waar de speelOtheek vaak open kan. Deze plek heeft de speelOtheek gevonden in ’t Mozaïek, waar ze met open armen ontvangen zijn door ’t Mozaïek en de Bibliotheek Wijchen.

Shop-in-shop
De shop-in-shop van speelOtheek Wijchen bestaat uit 3 grote kasten vol met speelgoed die staan op de jeugdafdeling van de Bibliotheek Wijchen. Met een abonnement van de speelOtheek op je bibliotheekpasje leen je het speelgoed net zoals je boeken leent: met de zelfscan. De shop-in-shop van speelOtheek Wijchen in de Bibliotheek Wijchen is 6 dagen per weken open. Als de bibliotheek open is, kan er speelgoed geleend worden. Grote materialen zoals skelters, glijbanen en speelkeukens staan opgeslagen in het souterrain van ’t Mozaïek en zijn daar op zaterdagen tussen 10 en 12 uur af te halen.

SpeelOtheek Wijchen
Bij de speelOtheek is speelgoed te leen voor jong en oud: van zintuigelijk speelgoed voor de allerkleinsten tot bordspellen voor grote kinderen en volwassenen, van Playmobil en Duplo tot skelters en glijbanen.

SpeelOtheek Wijchen organiseert regelmatig speel-activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er op dinsdagen in de schoolvakanties spelletjesochtenden in Bibliotheek Wijchen en is er twee keer per maand een bordspellenavond voor volwassenen.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties