3-2 overwinning van TRIVOS dames niet genoeg voor handhaving 2e divisie.

8 mei 2016
Na een 3-2 verlies vorige week tegen VC Olympia in Panningen konden de TRIVOS dames zich geen nieuw verlies meer permitteren. Na een enerverend gevecht tegen WIK/Unive in de overvolle Arcushal werd de wedstrijd gewonnen door de Wijchense dames, maar de 3-2 winst was niet voldoende voor handhaving in de 2e divisie.

Trivos D1-3   De eerste set waren de teams aan elkaar gewaagd en ging het lang gelijk op. Bij 22-21 kwam TRIVOS voor het eerst op voorsprong. Om en om werd door de teams gescoord, totdat op 26-25 Elkie Jaspers het beslissende punt binnenhaalde; 27-25 voor TRIVOS.

In de tweede set liepen de bezoekers, door een wat mindere fase van TRIVOS en een goed scorend WIK, snel uit naar een voorsprong van 5-12. Met enkele omzettingen in het team probeerde TRIVOS het tij te keren, maar slaagde daarin niet. Door en sterke service beurt van Sara van Aalen en goed blokkeren kwam TRIVOS nog wel terug tot 16-23. De tweede time out van de WIK coach brak de flow van de TRIVOS dames en door een goede blokkering kwamen de gasten op setpoint. Hoewel Manon Ottjes nog eenmaal de service terughaalde ging de set met 17-25 naar de WIK/Unive.

Trivos D1-2   De derde set ging het gelijk op tot 9-9. Door een sterke service beurt van WIK en een mindere fase van TRIVOS zette de dames op een 10-17 achterstand. TRIVOS herpakte zich en dichtte geleidelijk het gat met een scherp serverende Dionne Schreven en weer goed scorende aanvallers. Op 22-21 leek het tij gekeerd voor TRIVOS. Tot 23-23 werd om en om door de teams gescoord, maar met hulp van het net scoorden de gasten het beslissende punt; 23-25 voor WIK.

Trivos D1-5   De vierde set leek een kopie te worden van de vorige set. De teams waren aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op tot 17-17. Door goed serveren van TRIVOS en enkele foutjes aan WIK zijde bracht de stand op 22-17. WIK kwam nog even terug naar 23-20, maar de setwinst ging met 25-20 naar TRIVOS.

In de 5e set speelden de TRIVOS dames vrijuit - de aanvallers scoorden er weer lustig op los en verdedigend werden de gaatjes gedicht . Met goed spel liep TRIVOS uit naar een 14-6 voorsprong. Nog even leek WIK/Unive terug te komen, maar op 14-10 eindigde de aanval van WIK in het net en was de 3-2 winst voor TRIVOS een feit.

Trivos D1-4   Helaas was deze overwinning niet genoeg voor lijfsbehoud in de 2e divisie. De 3 teams in deze promotie/degradatiepoule wonnen en verloren elk een wedstrijd en eindigden daardoor allemaal met 2 punten. Op basis van gewonnen en verloren sets promoveerde WIK/Unive naar de 2e divisie en keren de TRIVOS dames al na 1 jaar weer terug naar de 3e divisie.

Foto’s: Rob Jansen