Zainab Osman spreekt bij herdenkingsbijeenkomst Bevrijdingsevenement Wageningen

Uitgelicht
Van onze redactie
30 april 2019
Deze herdenkingsbijeenkomst op 5 mei waar de Wijchense Zainab Osman spreekt, vindt plaats in de Johannes de Doperkerk, nabij het 5 Mei Plein in Wageningen. De herdenkingsbijeenkomst is uitsluitend op uitnodiging bij te wonen, maar is wel live van 13.15 - 14.30 uur te bekijken via RTV Rijnstreek.

Kijk op:
Ziggo: Kanaal 36 (in Wageningen)/Kanaal 330 (in de regio)
KPN/Telfort/XS4ALL: Kanaal 1378 van KPN
Telfort, XS4ALL
T-Mobile Thuis: Kanaal 793.

De gastsprekers die middag zijn oud-minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin en dus onze Wijchense Zainab Osman. Zainab vluchtte als jonge zwangere Somalische vrouw voor de burgeroorlog in haar land. Tijdens haar vlucht is zij onbedoeld in Nederland terechtgekomen en nooit meer teruggegaan. Nu is zij in Wijchen gemeenteraadslid, verzorgende in de thuiszorg en moeder van 3 kinderen. Een voorbeeld van keuzes in een leven van (on)vrijheid en de menselijke kracht tot het creëren van kansen in kansloze situaties via positiviteit en veerkracht.

  Zainab over haar deelname: “Dit jaar mag ik onderdeel zijn van de 5 mei-viering van onze vrijheid. Het is een enorme eer om hiervan onderdeel te mogen zijn. Kiezen in vrijheid is nu voor velen een normale zaak. Maar we hebben er veel offers voor gebracht en dat mogen we nooit vergeten. Kiezen in vrijheid is voor mij een luxe die zich niet iedereen kan veroorloven en dat is en blijft zéér uitzonderlijk. Hiervoor moeten we ons dagelijks blijven inspannen! Het woord 'Vrijheid' mag nooit zijn kracht verliezen!”

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties