Oproep: kent u “Wieggese proat”?

Van onze redactie
9 december 2014
De bibliotheek aan de Oude Klapstraat in Wijchen verhuist in het voorjaar van 2015 naar een prachtige nieuwe locatie in ’t Mozaïek aan de Oosterweg. Om de speciale band tussen Wijchen en de bibliotheek te benadrukken is er een prachtig idee ontstaan: de Slinger van oude Wijchense woorden. Unieke stoeptegels vormen een soort looproute van de oude naar de nieuwe bibliotheek. Op de tegels staan typisch Wijchense woorden, uitdrukkingen of (spreek)taaluitingen. Typisch Wieggese Proat dus!

Helpt u mee?
De werkgroep voor dit project bestaat uit Toon de Hair, gemeentesecretaris Jos van der Knaap en directeur Anja Kaashoek van de bibliotheek. Zij krijgen bij de samenstelling van de Proat medewerking van proat-deskundigen van de bibliotheek, KBO én van Pedro en Ben Willems. Toch kunnen zij het niet alleen. Zij roepen graag úw hulp in! Kent u typische Wijchese Proat? Laat het hen direct weten. In aanmerking komen woorden uit Wijchen én nadrukkelijk ook uit onze kerkdorpen. Denkt u hierbij aan dialectwoorden, een typische uitdrukking uit de streek of bijvoorbeeld een rijmpje uit oude tijden.

Uw Proat kunt u uiterlijk vóór 1 januari 2015 per brief of e-mail melden aan: Werkgroep ‘Wieggese Proat’, p/a Blauwe Hof 58-28, 6602 XC Wijchen. Mailen kan via wieggeseproat@gmail.com

Hartelijk dank alvast voor het meeproaten!

Dit bericht delen:

Advertenties