Gemeentenieuws

Van onze redactie
11 december 2014
Ophaaldag afval verandert in 2015

Maandag 5 januari 2015 verandert voor een groot deel van Wijchen de dag of het tijdstip waarop het afval wordt opgehaald. Wij veranderen dit zodat de afvalwagen een efficiëntere route door Wijchen kan rijden. Op onze website kunt u zien wanneer wij het afval in uw wijk vanaf 5 januari ophalen. Op uw (digitale) afvalwijzer of Dar app kunt u ook altijd zien wanneer het afval bij u wordt opgehaald: kijk op www.dar.nl/afvalwijzer.

Wijzigt de ophaaldag in uw wijk niet?
Als uw inzameldag hetzelfde blijft, is de kans groot dat  het tijdstip waarop het afval wordt opgehaald wél verandert. Daarom vragen wij u met klem uw afval hoe dan ook om 7.30 uur aan de straat te zetten. Dan weet u zeker dat uw container wordt geleegd en het plastic verpakkingsafval wordt meegenomen. Let op: de inzameldag voor het oud papier verandert niet! Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Klantencontactcentrum van Dar. U kunt de medewerkers van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur bereiken via 024 371 60 00 of via info@dar.nl.

 ------------------------------------------------------

Gladheidbestrijding

De winter staat weer voor de deur en zodra de weersvoorspelling aangeeft dat het glad kan worden, rukken onze zoutstrooiers uit om gladde wegen te voorkomen. Hiervoor heeft de gemeente 24 uur per dag, zeven dagen per week mensen en auto’s klaar staan. Ter voorbereiding op het winterseizoen hebben wij het draaiboek gladheidbestrijding aangepast en is de zoutvoorraad weer aangevuld. Op onze website www.wijchen.nl kunt u het draaiboek gladheidbestrijding bekijken. Als het glad is, strooit de gemeente eerst op fietspaden en doorgaande routes, zoals busroutes en hoofdwegen. Daarna wordt er op toegangswegen tot wijken en de wegen naar huisartsen en verzorgingshuizen en straten bij winkelcentra gestrooid.

Sinds 2010 helpen ook buurtbewoners mee met het bestrijden van de gladheid op trottoirs. Met door de gemeente beschikbaar gestelde sneeuwschuiven en zout houden zij gezamenlijk een aantal voetgangersgebieden bij bijvoorbeeld scholen en bejaardencentra schoon. Bewoners of bewonersgroepen die hier ook aan willen meedoen, kunnen zich nog steeds aanmelden. U kunt dat doen door een e-mail te sturen naar gemeente@wijchen.nl of door uw wijkbeheerder te bellen via 024 751 71 11. Ook de boeren in het buitengebied helpen ons met het bestrijden van gladheid op de wegen. In alle kerkdorpen zijn er mensen die ons helpen. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de gemeentelijke gladheidbestrijding? Dan kunt u ons volgen via ons twitteraccount: @gemwijchen.

------------------------------------------------------

Receptie wethouder Thijsen

Na een actieve periode van ruim twintig jaar in de Wijchense politiek neemt wethouder Thijsen afscheid van de gemeente Wijchen. Hij wordt burgemeester van de gemeente Tynaarlo in de provincie Drenthe. Het college, de raad en de ambtelijke organisatie zijn hem zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor de gemeente. Vandaar dat hem op maandag 15 december een afscheidsreceptie wordt aangeboden. Alle relaties van de heer Thijsen zijn hiervoor uitgenodigd. De receptie wordt van 17.00 tot 18.30 uur gehouden in het Kasteel van Wijchen aan de Kasteellaan 9. Mensen die de heer Thijsen persoonlijk de hand willen schudden, zijn van harte welkom.

------------------------------------------------------

Gemeentelijk Belastingkantoor wordt Munitax (+logo)

Vanaf 1 januari 2015 is Munitax de nieuwe naam voor het Gemeentelijk Belastingkantoor. U ontvangt uw aanslag voor de gemeentelijke belastingen voortaan van Munitax. Munitax is een regionaal samenwerkingsverband op het gebied van gemeentelijke belastingen. Deze samenwerking bestaat al vijf jaar. Munitax voert vanuit Beuningen werkzaamheden uit voor zeven gemeenten: Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Wijchen. Samenwerken betekent efficiënter werken, maar ook besparen van kosten en inspanningen. De keuze voor één naam en website past geheel in deze lijn.

Wat betekent de naamsverandering voor u?

U ontvangt vanaf 1 januari post van Munitax. Voor meer informatie over uw gemeentelijke belastingaanslag en het inzien van uw taxatieverslag gaat u voortaan naar www.munitax.nl (online vanaf 1 januari). Nu en na 1 januari kunt u natuurlijk ook gewoon bellen via telefoonnummer 024 67 80 962. De medewerkers kunt u elke werkdag tussen 8.30 en 12.30 uur bereiken.

------------------------------------------------------

Openingstijden gemeente rond de feestdagen

  • Donderdag 18 december, woensdag 24 december en woensdag 31 december sluiten het gemeentekantoor, Vraagwijzer en de gemeentewerf om 16.00 uur.

  • Donderdag 25 december en vrijdag 26 december zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer en de gemeentewerf gesloten.

  • Donderdag 1 januari  en vrijdag 2 januari zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer en de gemeentewerf gesloten.

  • Vrijdag 2 januari is de burgerlijke stand van 7.45 tot 8.15 uur geopend voor geboorte- en overlijdensaangifte. U kunt aanbellen bij het gemeentekantoor.

  • Maandag 5 januari zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer en de gemeentewerf later open dan gebruikelijk, namelijk vanaf 10.00 uur.


------------------------------------------------------

Vergaderingen en bijeenkomsten

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

11 december                  Raadsvergadering

18 december                  Extra raadsvergadering

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente de gemeenteraad vergaderingen Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

------------------------------------------------------

Warenmarkt verplaatst vanwege Wijchen Schaatst

De wekelijkse warenmarkt van Wijchen wordt in verband met Wijchen Schaatst vier weken verplaatst naar het Europaplein. De warenmarkt staat dan op de parkeerplaatsen voor de Marktpromenade. Dit deel van de parkeerplaats is de dag voorafgaand aan de markt vanaf 16.00 uur tot de daaropvolgende dag 15.00 uur afgesloten.

Op de volgende dagen kunt u de warenmarkt hier van 8.00 uur tot 13.00 uur bezoeken:

  • Donderdag 11 december

  • Donderdag 18 december

  • Woensdag  24 december

  • Woensdag  31 december


Donderdag 11 en 18 december zijn bijna alle marktkooplieden aanwezig. Woensdag 24 en 31 december is slechts een beperkt aantal marktkooplieden aanwezig.

------------------------------------------------------

Uw evenement aankondigen?

Bij de invalswegen van Wijchen staan publicatieframes met Welkom in Wijchen erboven. Ook ú kunt hier uw evenement aankondigen! Bij evenementencoördinator Tanja Bruins kunt u een plaats reserveren. Heeft u hier belangstelling voor? Stuur dan een e-mail naar t.bruins@wijchen.nl. Meer informatie over de kosten en de voorwaarden vindt u op www.wijchen.nl.

 

Dit bericht delen:

Advertenties