Al 20 jaar 'Geef Frans met een kerstpakket de kans'!

Van onze redactie
12 december 2014

  • Motto van dit jubileumjaar 2014:


“Goddelijke drankjes en Hemelse gerechten voor het goede doel”

  • Dit jaar 20-jarig jubileum voor de actie “Geef Frans met een Kerstpakket de kans”.



  • “Al het hele jaar Kerst” voor de clientèle van de Voedselbank.



  • Activiteiten dit jaar in nauwe samenwerking met Wijchen-Is èn Wijchen Schaatst.



  • Doordat de ijsbaan prominent op de markt is gesitueerd zijn wij met onze tenten iets opgeschoven  richting Café Anneke, dus nagenoeg op ons vertrouwde plekje



  • Dit jaar  2 actiedagen: zaterdag  20 december incl. Candlelight shoppen; zondag  21 december tijdens opening winkels.



  • Wegens succes geprolongeerd: de vorig jaar geïntroduceerde gebakken champignons en de wokkelaardappel.



  • Ook dit jaar voor ieder gebracht pakket en/of tegenwaarde van € 25,- ontvangt u een lot, waarmee u kans maakt op de door Oosterbaan Living beschikbaar gestelde meubelcheque van € 500.-



  • Evenals voorgaande jaren kunnen de ondernemers van Wijchen Centrum weer “voor €15,- de boom in”.


De actie

De “Kerstengelen” gaan dit jaar voor de 20e keer aan de slag om kerstpakketten in te zamelen zodat Bert Oosterveer, opvolger van Frans Verheijen, deze kan verspreiden onder die Wijchenaren die een dergelijk pakket echt kunnen gebruiken. Ook verzorgden wij het hele afgelopen (jubileum)jaar voor een maandelijks verrassingspakket voor de clientèle van de Voedselbank Wijchen.

Dit is en blijft een actie van Wijchenaren voor Wijchenaren. Afkomst, geloof of kleur zijn geen criteria bij de verspreiding.

De bewoners van Woonzorgboerderij de Hagert verlenen weer hand- en spandiensten bij het in- en ompakken van de pakketten.

Wij, de “Kerstengelen” en tevens bestuursleden van de Stichting “Vrienden van het Wijchense Kerstpakket”, hebben ons voorgenomen deze actie nog jaren te continueren. Dit jaar wordt deze actie alweer voor de 20e keer gehouden. Onze taak in dit geheel is met name het vergaren van fysieke pakketten en/of financiële middelen om ze aan te schaffen. Hiertoe voeren we weer actie onder de Wijchense gemeenschap inclusief het bedrijfsleven. Gelukkig worden wij ieder jaar weer overstelpt met positieve reacties, kerstpakketten en geld.

De gulle gevers komen voornamelijk uit Wijchen. Voor ons als organisatie, plaatselijk beter bekend als de “Kerstengelen”, een enorme stimulans om deze actie voort te zetten.

Veel bedrijven kopen voor hun personeelsleden kerstpakketten. Wij stellen de bedrijven voor: koop er een paar extra en stel deze ter beschikking van onze actie. Ook zijn wij zeer geholpen met bijvoorbeeld ‘overtollige voorraad’, denk hierbij aan de overgebleven spullen van een groothandel in levensmiddelen of een speelgoedzaak. Natuurlijk kan een ieder die een kerstpakket van zijn werkgever krijgt dit pakket ter beschikking stellen. Overigens, geld geven kan natuurlijk ook!

Waar en wanneer?

Destijds in 1994 was het door OVWC georganiseerde Candlelight-shoppen een van de redenen om het jaar daarop met de actie te starten.

Dit jaar kunnen  de pakketten worden ingeleverd op zaterdag 20 december a.s., vanaf 12.30 uur en ook tijdens het Candlelight shoppen dat die avond tot 22.00 uur zal worden georganiseerd. Daarnaast zondag 21 december a.s. van 12.30 tot 17.00 uur.

Ook dit jaar vindt u ons in onze tent op de markt in Wijchen, schuin tegenover Café Anneke. Tijdens onze actiedagen verzorgt 'Wijchen Is' de tweede (nog grotere) editie van het Wintersprookjes Festival in het centrum van Wijchen. 'Wijchen Schaatst' is dit jaar op de Markt aanwezig met een IJsbaan van 600 m2!

“Goddelijke drankjes en Hemelse gerechten voor het goede doel”

Vanuit tenten verkopen we allerlei winterse lekkernijen zoals onze overbekende Riefkuukskes, erwtensoep,  glühwein en andere (hart)verwarmende drankjes. Wegens succes geprolongeerd:  de vorig jaar geïntroduceerde voor ons nieuwe gerechten t.w. gebakken champignons met diverse sausjes en de wokkelaardappel zijn ook dit jaar weer  verkrijgbaar. Speciaal voor het jonge publiek hebben we heerlijke warme chocolademelk en popcorn. Zo wordt onze tent op die dagen weer het gezellig trefpunt van gulle gevers en consumenten van onze overheerlijke versnaperingen.

Verloting

Voor elk ingeleverd kerstpakket of een gelijkwaardig geldbedrag krijgt de gever een lot en dingt mee naar een meubelcheque van € 500,-. Deze cheque wordt beschikbaar gesteld door Oosterbaan Living, Graafseweg 777, Wijchen. De trekking zal plaatsvinden onder toeziend oog van notaris Van Beek, zondag 21 december 2014 om ca. 16.30 uur in onze tent op de markt.

Wie doen er mee aan deze actie?

Zoals gezegd  zal Bert Oosterveer als gastheer uw gave graag in ontvangst nemen. Oosterbaan Living is de schenker van de meubelcheque ad. € 500,-. Geert Sanders (Sterrebosch) verzorgt ook dit jaar weer de erwtensoep en de warme chocolademelk, Slagerij Sanders, dit jaar 100 jaar, schenkt ons ook dit jaar weer allerlei ingrediënten voor onze gerechten. Banken Champignons, Wijchens ondernemer van het jaar 2014, zorgt voor de Champignons. Café Anneke staat borg voor de drankjes. Al onze andere trouwe sponsors groot en klein, in geld, goederen en/of diensten: bedankt!

Met de standbemanning, bestaande uit  leden van de KOG (de enige echte Wijchense sociëteit) en aandeelhouders van Café Anneke, wordt het dus een echt Wijchens treffen voor jong en oud. Dit alles met als doel: kerstpakketten en/of geld in te zamelen voor die Wijchenaren die in de  decembermaand een mooi gevuld kerstpakket goed kunnen gebruiken.

Aanmelden/ informatie/ ideeën:

Wilt u meedoen, wilt u meer weten over deze actie of heeft u ideeën voor de organisatie, bel of mail naar:

Rob Netten        T:06-51371394  E: info@deseniorbanker.nl

Sjaak Jansen      T:06-51401321  E: jjansen@xmsnet.nl

Jacques van Os  T:06-10013562  E: jacquesvanos@gmail.com

Piet Hendriks     T:06-20585310  E: piethendriks@xmsnet.nl

Dit bericht delen:

Advertenties