Op dinsdag 16 december 2014 betreden de drie docenten, Roos Coors, Luuk Dun en Veerle Slobbe, het Glazen Huis van het Maaswaal College. Drie dagen verblijven zij zonder eten in het Glazen Huis om aandacht te vragen voor de landelijke actie van 3FMs Serious Request.
Leerlingen en medewerkers van de locatie Oosterweg van het Maaswaal College zijn al een aantal weken bezig om zoveel mogelijk geld in te zamelen om de actie van de drie docenten te sponsoren. Veel lokale ondernemers én bewoners van Wijchen en omgeving ondersteunen de actie voor Serious Request. Ook in de laatste week voor de kerstvakantie vinden er nog veel activiteiten rondom Serious Request plaats. Dagelijks bezorgen verschillende klassen hun gezamenlijke opbrengst bij de docenten in het Glazen Huis. Op woensdag 17 december is er een themadag voor alle leerlingen van de locatie Oosterweg, waarbij de leerlingen op verschillende manieren aan de slag gaan met het thema van de landelijke actie: seksueel geweld in conflictgebieden per klas. Bijvoorbeeld door zelfverdedigingslessen en gastlessen door het Rode Kruis. ’s Avonds begint de Serious Night@School, waar leerlingen aan deel kunnen nemen als zij ten minste 40 euro hebben opgehaald voor de actie. Op vrijdag 19 december bevrijdt burgemeester Verheijen de drie docenten en wordt het eindresultaat van de actie bekend gemaakt. Samen met twee docenten overhandigen de vijf leerlingen met de grootste opbrengst op vrijdagmiddag de cheque bij het Glazen Huis in Haarlem.
Dit is het vierde jaar dat drie docenten van het Maaswaal College zich drie dagen zonder eten laten opsluiten in het Glazen Huis aan de Oosterweg. De drie eerdere edities brachten gezamenlijk al ruim 85.000 euro op.
Dagelijks zendt
Wijchen.TV in een aantal blokken de gebeurtenissen in het Glazen Huis uit. Daarnaast zijn de gebeurtenissen te volgen via de eigen website van Serious Request Maaswaal College (
www.seriousrequestwijchen.nl), Facebook (
www.facebook.com/srmwc), Instagram (@srmwc) en Twitter (@srmwc).
De opbrengst van de landelijke actie gaat dit jaar naar meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Enerzijds door het bieden van opvang, medische zorg en psychische begeleiding, anders door deze meisjes en vrouwen de mogelijkheid te bieden een toekomst op te bouwen, bijvoorbeeld middels het aanbieden van startkapitaal en trainingen.