Beloning voor goede ideeën

Van onze redactie
16 december 2014
Inwoners van Wijchen die een goed idee hebben, waarmee ze de leefbaarheid in kernen en wijken versterken, kunnen in aanmerking komen voor een subsidie uit het innovatiefonds leefbaarheid. Dat heeft de gemeenteraad donderdag 11 december besloten. Het gaat om ideeën die ‘buurtoverstijgend’ zijn.

‘Een project moet toegankelijk zijn voor een hele wijk of kern en niet alleen voor een straat of een buurt zoals Lunen (red. een buurtschap gelegen tussen Alverna en Nederasselt) dat uit vijf huizen bestaat’, legde wethouder Paul Loermans tijdens de raadsvergadering uit.
Goede projecten die voldoen aan een aantal voorwaarden kunnen een subsidie krijgen uit het innovatiefonds leefbaarheid. Dat in het leven is geroepen voor de versterking van de leefbaarheid in dorpen en wijken in Wijchen. Om alle inwoners van Wijchen te bereiken, moet er veel bekendheid gegeven worden aan dit innovatiefonds, vindt Kees van Galen, raadslid D66. ‘Het is bedoeld om alle inwoners een kans te geven en niet alleen de mensen die de weg naar de gemeente al kennen.’ Wethouder Loermans geeft aan een communicatiecampagne te starten op Facebook en Twitter zodat alle Wijchenaren bereikt worden.


De uitwerkgroepen van dorpsontwikkelingsplannen en de leefbaarheidsgroepen hebben samen met de raad de mogelijkheden, criteria en kaders van het innovatiefonds leefbaarheid samengesteld. Voorwaarden zijn onder andere dat het project innovatief moet zijn, een draagvlak heeft onder de Wijchense bevolking en een voorbeeldfunctie heeft voor andere wijken en kernen.


Dit bericht delen:

Advertenties