Gemeentenieuws

Van onze redactie
17 december 2014
Openingstijden gemeente rond de feestdagen

  • Donderdag 18 december, woensdag 24 december en woensdag 31 december sluiten het gemeentekantoor, Vraagwijzer en de gemeentewerf om 16.00 uur.

  • Donderdag 25 december en vrijdag 26 december zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer en de gemeentewerf gesloten.

  • Donderdag 1 januari  en vrijdag 2 januari zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer en de gemeentewerf gesloten.

  • Vrijdag 2 januari is de burgerlijke stand van 7.45 tot 8.15 uur geopend voor geboorte- en overlijdensaangifte. U kunt aanbellen bij het gemeentekantoor.

  • Maandag 5 januari zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer en de gemeentewerf later open dan gebruikelijk, namelijk vanaf 10.00 uur.


----------------------------------------------------------------------

Inschrijving innovatiefonds leefbaarheid van start!

De gemeente Wijchen is trots op inwoners(groepen) en instellingen die initiatieven nemen en activiteiten organiseren. Om dit extra te stimuleren, heeft de gemeenteraad € 300.000,- beschikbaar gesteld voor innovatieve ideeën die leiden tot versterking van de leefbaarheid. Bewoners met goede, vernieuwende ideeën kunnen aanspraak maken op dit fonds.

Waar kan aan gedacht worden?

Innovatieve ideeën op sociaal-maatschappelijk gebied (ideeën voor andere mensen in de buurt of in de hele gemeente) kunnen aangemeld worden. Wél is het natuurlijk essentieel dat het een bijdrage levert aan de leefbaarheid en moet het initiatief een voorbeeldfunctie hebben voor andere buurten of wijken. Gedacht kan worden aan plannen waar inwoners gezamenlijk de schouders onder zetten. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van kunst, cultuur, veiligheid, ontmoeting, inrichting van de buurt, enzovoort.

Wat kunnen mensen doen?

De inschrijving voor het fonds loopt van 18 december 2014 tot en met 12 maart 2015. Deelnemen kan als instelling of organisatie, als leefbaarheidsgroep, als vereniging of stichting maar ook als particulier. Particulieren met een initiatief moeten wél gebruikmaken van een bestaande rechtspersoon. Voor meer informatie hierover kunnen particulieren contact opnemen met Marion van Waaijenburg via telefoonnummer 024 751 71 11 of via innovatiefondsleefbaarheid@wijchen.nl. Mensen met innovatieve initiatieven kunnen via www.wijchen.nl een aanvraagformulier invullen. Een financiële onderbouwing van het initiatief is noodzakelijk. Het formulier kan teruggemaild worden via innovatiefondsleefbaarheid@wijchen.nl.

----------------------------------------------------------------------

Boek “Brand Meester!”

Het eerste exemplaar van het boek “Brand Meester!” is maandag 15 december in ontvangst genomen door onder andere burgemeester Hans Verheijen. Het boek beschrijft op een unieke wijze 200 jaar Wijchense brandweer. Het boek is geschreven door oud-burgemeester Sjef Franssen en gemeentesecretaris Jos van der Knaap. De boeken die bij voorinschrijving zijn besteld, kunt u nu afhalen aan de balie van het gemeentekantoor. De afhaaltijden zijn op maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op woensdag kunt u van 8.30 tot 19.30 uur terecht. Rondom de feestdagen zijn de openingstijden gewijzigd. U kunt het boek ook kopen bij Plantage boekhandel de Kleijn, Bruna en drukkerij de Kleijn in Wijchen.

----------------------------------------------------------------------

Inschrijven MKB Innovatiefonds vanaf 18 december

Innovatieve ondernemers maken kans op een mooi geldbedrag uit het MKB innovatiefonds van de gemeente Wijchen. Heeft u een goed idee dat de concurrentiekracht van Wijchen versterkt? En wilt u kans maken op één van de innovatievouchers van 15.000, 10.000 of 5.000 euro? Meld uw innovatieve idee dan nu aan op www.innovatiepitch.nl! De inschrijving loopt van 18 december 2014 tot 15 januari  2015. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en selecteert de zeven beste. Die presenteren hun idee op De innovatiepitch op 23 maart, een avond georganiseerd door MKB Wijchen en de gemeente. Kijk voor alle details en de voorwaarden op www.innovatiepitch.nl.

----------------------------------------------------------------------

Vergaderingen en bijeenkomsten

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

18 december             Extra raadsvergadering

15 januari                  Informatiebijeenkomst

22 januari                 Commissievergadering -1-

29 januari                 Commissievergadering -2-

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente / de gemeenteraad / vergaderingen / Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet, dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Dit bericht delen:

Advertenties