Nieuwe voorzitter bestuur Museum Kasteel Wijchen

Van onze redactie
18 december 2014
Met ingang van 1 januari 2015 treedt de zittende voorzitter van het bestuur van Museum Kasteel Wijchen, de heer Ed de Boer, wegens verstrijken van de zittingstermijn af en zal worden opgevolgd door mevrouw Marianne Bakker-Otten.

Ed de Boer is negen en een half jaar voorzitter geweest van het bestuur van Museum Kasteel Wijchen. Hoewel de statutaire zittingstermijn al verstreken was, heeft De Boer het bestuur een jaar langer geleid om de nieuwe koers die het museum in 2012 was ingeslagen een goed vervolg te kunnen geven. Eind 2013 is een wervingscampagne gestart om het bestuur, op dat moment bestaande uit Ed de Boer, Theo Burgers en Harry Bekkering, uit te breiden. Dit heeft geleid tot toetreding van vier nieuwe leden, Anne van den Bosch, Eric Graauwmans, Kees Strik en Marianne Bakker-Otten. Laatstgenoemde zal vanaf 1 januari 2015 de voorzittershamer van Ed de Boer overnemen.

IMG_42007

Marianne Bakker-Otten, ruim 30 jaar met gezin woonachtig in Wijchen, is geen onbekende in de gemeente. Zo is zij bestuurslid geweest van de Muziekkring, de Culturele Raad en de Commissie Culturele evenementen. Verder is zij politiek actief en lid geweest van Gemeenteraad Wijchen en Provinciale Staten Gelderland. Vanuit deze functies heeft zij veel samengewerkt met musea, archieven, welzijnsorganisaties en onderwijs. Beroepsmatig was zij actief in het bibliotheekwerk, manager in Oosterbeek, bij de Provinciale Bibliotheekcentrale en directeur-bestuurder Bibliotheek Rivierenland. Momenteel is zij auditor bij de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken.

Als voorzitter gaat Marianne Bakker-Otten zich richten op relatiebeheer, sponsorbeleid en culturele samenwerking met derden, waarbij verbinding centraal staat. Professionalisering van het museum, afspraken met de gemeente, en voorbereiding van een nieuwe beleidsperiode en prestatieafspraken moeten bijdragen aan een nog betere verankering van het museum in de gemeente, meer landelijke bekendheid en meer inkomsten. Samen met directie, staf en ruim 80  vrijwilligers die duizenden bezoekers en leerlingen ontvangen, de Tuun en collectie onderhouden en exposities inrichten, zal vol energie de bestuurlijke inzet van Ed de Boer worden voortgezet. Uiteraard met steun van de zittende bestuursleden.

Dit bericht delen:

Advertenties