Gevarieerd programma in Kasteel Hernen

Van onze redactie
20 december 2014
Vrijdag 26 december, aanvang 14.30 uur: Kerstconcert. Lauretta Bloomer, piano. Op het programma staan werken van J. Haydn, J. Brahms, F. Chopin, C. Schumann  en  A. Khatchaturian. Entree, inclusief koffie/thee, € 12,50.

Zaterdag 27 december t/m 31 december en 3 en 4 januari (openingstijden: dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur): De Trans Siberië expres en het Baikalmeer, fototentoonstelling van Erwin Janssen Ruijs en Jeroen van Weert.

Zondag 4 januari, aanvang 14.00 uur: Vasilisa op bezoek bij baba jaga, een sprookje voor kinderen vanaf 5 jaar, uitgevoerd door muzikaal verteltheater 'De Rode Maan', een initiatief van Hannаfloor de Roos. Entree € 5,-

KASTEEL HERNEN, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen, tel. 0487531387; www.brediusstichting.nl

Wat is eigenlijk de Brediusstichting?

brediusstichting ikoon

De A.A. Brediusstichting werd in 1981 opgericht door de theoloog en musicoloog A.A. Bredius (1903-1982). Bredius woonde van 1966 tot aan zijn overlijden op kasteel Hernen en verzamelde het overgrote deel van de boeken die nu de kern van de collectie van de stichting vormen. Centrale doelstelling van de Brediusstichting is het stimuleren van belangstelling en begrip voor het cultuurhistorische Byzantijnse erfgoed bij een publiek dat bestaat uit meer dan alleen wetenschappers en specialisten. Fundament van dat streven zijn de bijzondere diatheek en fotocollectie met enkele duizenden afbeeldingen van voornamelijk Russische ikonen, een bescheiden collectie eigen ikonen en het boekenbezit - meer dan tienduizend banden over onderwerpen uiteenlopend van de Griekse klassieken en kerkvaders tot occultisme en Byzantijnse musicologie. Op laatstgenoemd vakgebied beschikt de stichting over een voor Nederland unieke collectie. Daarnaast beschikt de stichting over een collectie Byzantijnse munten, die zich onderscheidt door volledigheid en kwaliteit.

Dit bericht delen:

Advertenties