Portretten in Kunstpost Wijchen

Van onze redactie
7 januari 2015
In de weekenden van 9 tot en met 18 januari zijn in Kunstpost Wijchen geboetseerde portretten te bekijken, gemaakt door cursisten van Annemiek Collin. Annemiek is tot ver buiten de regio bekend van haar model-lessen. Deze tentoonstelling laat zien wat er bij haar zoal wordt gemaakt.

Op de tentoonstelling in Kunstpost staan vooral portretten in klei, maar ook bronzen beelden, schilderijen en zelfs sculpturen in hout en steen, geïnspireerd op werk van grote kunstenaars zoals Auguste Rodin.

Cursussen


Annemiek geeft niet alleen voor- en najaarscursussen in Winssen, ook in de zomer zijn haar cursussen te volgen in Griekenland of Italie. Naast deze reguliere lessen verzorgt ze op bestelling workshops voor vriendenclub, familiebijeenkomst of bedrijfsactiviteit. Portretten van Annemiek zelf zijn in deze tentoonstelling niet te zien. Daarvoor moet u bij haar opdrachtgevers terecht. Wel kunt u een idee krijgen via bijvoorbeeld 'Gelderse Koppen', waar in de aflevering “Karakters uit Klei” te zien is hoe Annemiek een portret van Harm Edens boetseert.

Interpretaties


In Kunstpost Wijchen kunt u zien wat een maker toevoegt aan een portret. In de verschillende interpretaties van "Roos" en "Frieda", is de maker te herkennen. Verder is duidelijk waar het eigenlijk om gaat: het plezier en enthousiasme waarmee de deelnemers dit hebben gemaakt.

De tentoonstelling is te bezichtigen de weekenden van 9, 10, 11 en 16, 17, 18 januari van 12.00 uur tot 17.00 uur. De exposanten zijn beurtelings zelf aanwezig om hun werk toe te lichten en uw vragen te beantwoorden.

Dit bericht delen:

Advertenties