Advies- en meldpunt Veilig Thuis

Van onze redactie
6 januari 2015
Vanaf 1 januari is er één advies- en meldpunt voor alle vormen van geweld en mishandeling in huiselijke kring: Veilig Thuis. De gemeente Wijchen kan 24-uurs spoedhulp bieden aan volwassenen en kinderen die thuis te maken krijgen met mishandeling binnen het gezin. Samen met andere gemeenten in de regio Nijmegen is het Veilig Thuis Gelderland-Zuid opgericht. Mensen die hulp zoeken voor zichzelf of anderen (bij constatering of verdenking van huiselijk geweld) kunnen het gratis telefoonnummer 0800-2000 bellen.

Vaak gaat het om problemen die al lang bestaan en die niet zonder hulp van anderen zijn op te lossen. Maar het kan ook gaan om vermoedens: u denkt dat volwassenen of kinderen niet veilig zijn maar u weet het niet zeker. Veilig Thuis werkt samen met de mensen om wie het gaat en oefent druk uit als het nodig is. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf. Iemand moet de eerste stap zetten!

Op www.vooreenveiligthuis.nl vindt u meer informatie over huiselijk geweld en kunt u een melding doen wanneer u zich zorgen maakt. Schroom dus niet een melding te doen. Slachtoffers zullen u dankbaar zijn.

Dit bericht delen:

Advertenties