HetWerkt!Wijchen met lezing trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Van onze redactie
23 januari 2015
Het eerste jaar van HetWerkt!Wijchen werd afgesloten met een open inloopcafé. Het nieuwe jaar begon met een borrel voor de vrijwilligers, trainers en sprekers. HetWerkt!Wijchen is een warm bad voor werkzoekenden die hun krachten willen bundelen om samen sterker te worden. De eerste activiteit van het nieuwe jaar, een lezing over trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, staat gepland op dinsdag 27 januari.

Dinsdag 27 januari organiseert HetWerkt!Wijchen een lezing van Karin Moonemans, trainer en coach arbeidsmarktcommunicatie, over trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Plaats en tijd: Kasteel Wijchen, kamer 103, eerste etage, van 10.00 tot 12.00 uur (inloop vanaf 9.45 uur).

Meer informatie en aanmelding: www.hetwerktwijchen.nl

Geen zielenpieten

“Veel werkzoekenden zitten niet lekker in hun vel”, weet Karen van Dam, manager evenementen, die net als de overige vrijwilligers van HetWerkt!Wijchen ook werkzoekende is. “Eén van onze doelen is de verbetering van het welzijn van deze groep mensen”, zegt ze. “Dat hebben we het afgelopen jaar onder andere gedaan door trainingen te organiseren waardoor je jezelf beter gaat voelen. Het was heel bijzonder om te merken hoeveel mensen zich hiervoor belangeloos in wilden zetten. Daardoor hebben we veel inspirerende bijeenkomsten gehad. Ook dankzij de ondersteuning van de gemeente Wijchen, die ruimtes ter beschikking stelt en ons voorziet van koffie en thee.”

Het ontmoeten van mensen die in hetzelfde schuitje zitten, is een belangrijk aspect van HetWerkt!Wijchen. Van Dam: “Het helpt werkelijk als je voelt dat je niet de enige werkzoekende bent en elkaars ervaringen kunt delen. We gaan uit van het positieve en praten elkaar niet dieper de put in. We zijn geen groep zielenpieten, maar mensen die vooruit willen.”


HetWerkt!Wijchen is geen vacaturebank. Van Dam: “Wij kunnen niemand aan een baan helpen. Helaas niet. Maar door aan onze bijeenkomsten en activiteiten deel te nemen, vergroot je wel je netwerk. Je ziet de mensen groeien die hier binnenkomen. Sommigen komen in de eerste instantie alleen maar omdat het UWV deelname aan onze bijeenkomsten als een sollicitatie-activiteit ziet. Maar naarmate ze vaker komen, zie je hun motivatie groeien. Omdat ze er daadwerkelijk iets aan hebben.”


Dit bericht delen:

Advertenties