Tentoonstelling 55 jaar carnaval in het Urnerijk geopend

Van onze redactie
24 januari 2015
Naar aanleiding van het 55-jarig bestaan van de verenigingen De Wozokotten en De Blauwkoppen, heeft  het Urnekabinet in samenwerking met met alle carnavalsverenigingen in Wijchen een tentoonstelling gemaakt over 55 jaar carnaval in Wijchen. Deze tentoonstelling werd op vrijdag 23 januari 19.41 uur feestelijk geopend in De Bibliotheek van Wijchen. De tentoonstelling  zal duren tot woensdag 18 februari. www.urnerijk.nl


Alle carnavalsverenigingen zijn in hun archieven gedoken en tonen kostbare spullen uit het rijke carnavalsverleden aan de Wijchense bevolking tonen. U moet denken aan de eerste prinsenpakken, onderscheidingen en vele oude foto’s en carnavalskranten. Het zal in ieder geval, voor jong en oud, vele leuke  herinneringen doen ophalen.

Wethouder Agnes Schaap deelde onderscheidingen uit aan personen die zich verdienstelijk hadden gemaakt voor het Wijchense carnaval, daarna was er de officiële opening door een paal met afzetlint opzij te zetten. Daarna kon iedereen de tentoonstelling bekijken onder het genot van een drankje en gezellige muzikale omlijsting.



Leuk detail (zie een van de foto's): een vast bibliotheekbezoeker achter een computer zat constant met zijn handen tegen zijn oren.

Dit bericht delen:

Advertenties