Koninklijke onderscheiding Blauwkop Wim Emons

Van onze redactie
24 januari 2015
Zaterdagavond 24 januari is een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer W.J.F.L. (Wim) Emons uit Wijchen. De uitreiking vond plaats bij zaal Sterrebosch in Wijchen waar de viering van het 55-jarig bestaan van carnavalsvereniging De Blauwkoppen plaatsvond. Deze werd door burgemeester mr. J.Th.C.M. Verheijen onderbroken voor het toespreken van de verraste decorandus en het opspelden van de versierselen. De heer Emons is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

wim emons en vrouw

Decorandus heeft zich bijna 55 jaar op een betekenisvolle manier ingezet voor het Wijchense Carnavalsgebeuren. Na de oprichting in 1960 van carnavalsvereniging De Blauwkoppen was hij 22 jaar lang secretaris, 11 jaar lang president en is thans penningmeester van de vereniging. Naast het bekleden van de bestuursfuncties heeft Wim diverse activiteiten geïnitieerd en medegeorganiseerd, zoals de feestmiddagen voor bewoners van verzorgingshuizen, de jaarlijkse kinderoptocht en een carnavalsavond voor verstandelijk gehandicapten. Heer Emons wordt ook wel ‘professor’ op carnavalsgebied in Het Urnerijk genoemd en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het overkoepelende carnavalsorgaan ‘Het Urnekabinet’. Tot slot vervult decorandus sinds 1989 met veel passie en toewijding de functie van bestuurslid/secretaris van hengelsportvereniging Het Meertje. Hij is verantwoordelijk voor de ledenadministratie, de communicatie met betrekking tot de vergunningen, het opstellen van de wedstrijdschema’s en het organiseren van de activiteiten.
Voor de totaliteit aan vrijwillige inspanningen voor de samenleving ontving de heer Emons zaterdag 24 januari de Koninklijke onderscheiding.

Dit bericht delen:

Advertenties