Wijchense productie op nationale TV: “Stuntman”

Van onze redactie
2 februari 2015
Een van de ruigste en stoerste beroepen is stuntman. Entertainers die vrijwillig aan zware autocrashes doen om het publiek te vermaken. Van stad naar stad reizen om rijendik publiek hun kunsten op 'alles met wielen' te vertonen. Van grote motorsprongen tot autocrashes, van shows op evenementen tot demonstraties bij de brandweer.

Maar is het wel zo stoer? En zit het publiek hier nog wel op te wachten?

Op zoek naar het antwoord wordt een van de bekendste stuntmensen van Nederland gevolgd: Rinse Zwalua. Rinse is eigenaar van stuntteam Daring Dantes die regelmatig op TV verschenen, en de grootste stuntshows van Nederland organiseerden. Maar de laatste tijd is het steeds moeilijker om stuntshows te verkopen en met dit vak geld te verdienen. Binnenkort moet hij een gigantische motorsprong doen, ongeveer dezelfde als 12 jaar geleden, die gruwelijk fout ging.

Wijchen
Wat heeft deze productie met Wijchen te maken? De maker! Thomas Merkus (21 jaar) uit Wijchen heeft deze documentaire afgelopen zomer geproduceerd met zijn bedrijf Vortical Videoproductions, waarvoor dit de eerste landelijke productie is. Volgens Thomas is dit alleen nog maar het begin!

Verder heeft de stuntman zelf in 2012 tijdens een filmpremière in Theater ’t Mozaïek in Wijchen opgetreden; de filmsterren werden door hem in een auto op twee wielen naar de rode loper gereden.

Een trailer van wat u te wachten staat op TV (NPO-doc) kunt u hier zien: https://www.youtube.com/watch?v=bLyj79Ddr0w

stuntman2

Dit bericht delen:

Advertenties