Masterclass Het Gelders Orkest: klassiek in 1 dag mét concert

Van onze redactie
3 februari 2015
Een uniek kijkje in de keuken van een symfonieorkest

Wat doet een dirigent nu eigenlijk? Of de concertmeester? Waarom zitten de slagwerkers achterin? Tijdens de masterclass Klassiek in 1 dag leert men alles over de ins en outs van een symfonieorkest. Violist en verteller Wouter Schmidt neemt zijn leerlingen mee op reis naar de wereld van klassieke muziek met als afsluiting een groots liveconcert.

Het Gelders Orkest logo

Tijdens de masterclass staan Russische componisten centraal. Wouter Schmidt vertelt, aan de hand van onder andere geluidsfragmenten, alles over de ironie, ruwheid en ontroering van twee grootse meesterwerken: Rachmaninovs Paganini-variaties en Sjostakovitsj' Vierde symfonie.

Repetitie & backstage tour

Na de lunch, waar ook enkele musici aanschuiven, wonen deelnemers een repetitie bij. Daarnaast is er een rondleiding achter de schermen.

Naar het concert

Kers op de taart is hét concert Russische sferen. Tijdens deze live uitvoering is alles te horen en te zien wat tijdens de masterclass voorbij kwam.

Wat en wanneer?

Dinsdag 10 maart in Musis Sacrum Arnhem: Masterclass  Klassiek in 1 dag

Vanaf 9.30 uur                Ontvangst met koffie en wat lekkers

10:00-10:45                     Welkom & alles over het symfonieorkest

10:45-11:00                      Korte pauze

11:00-11:45                      De Russische meesters uitgelegd

12:00-12:45                     Lunch (met musici van HGO)

13:00-14:30                     Repetitie bijwonen

14:30-15:00                     Backstagetour (u bezoekt onder ander de artiestenfoyer, stemkamers, slagwerkoefenruimte(s), de dirigenten en de bibliotheek)

Boeken

Deze masterclass is te boeken  via www.hetgeldersorkest.nl/masterclass. De prijs bedraagt € 89,-, inclusief koffie met wat lekkers, lunch, repetitie, rondleiding en het concert naar keuze.

Voor het concert kunt u kiezen uit de volgende plaatsen/data:

Nijmegen (Vereeniging), vrijdag 13 maart 20.15 uur, Arnhem, zondag 15 maart 14.15 uur en Apeldoorn, zaterdag 21 maart 20.00 uur.

Dit bericht delen:

Advertenties