Wijchense huiseigenaren krijgen brief energielabel

Van onze redactie
4 februari 2015
Vanaf vrijdag 6 februari kunt u als huiseigenaar een brief van de Rijksoverheid verwachten met daarin een voorlopig energielabel voor uw huis. Dit voorlopig energielabel geeft een inschatting hoe energiezuinig de woning is.

Het label varieert van het meest zuinige groene A label tot het minst zuinige rode G label. Het voorlopige energielabel kunt u via www.energielabelvoorwoningen.nl omzetten in een definitief energielabel. Voor de registratie van uw definitieve energielabel betaalt u enkele tientallen euro’s administratiekosten aan een onafhankelijk deskundige.

Waarom een energielabel?
Huiseigenaren zijn vanaf 1 januari 2015 verplicht om bij verkoop of verhuur van hun huis dit definitieve label te tonen aan de koper of huurder. De Rijksoverheid gaat daar op toezien. In de folder bij de brief van de Rijksoverheid, is aangegeven dat sommige gemeenten subsidie geven voor duurzaamheidsmaatregelen. In Wijchen is dat voor dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie het geval. Kijk hiervoor op www.woningisolatie.nu.

Meer informatie
Meer informatie over het energielabel vindt u op www.energielabelvoorwoningen.nl en op www.rijksoverheid.nl. In de folder die bij de brief zit, vindt u de contactgegevens van de Rijksoverheid waar u met uw vragen terecht kunt.

Dit bericht delen:

Advertenties