Geslaagde wintersportbelevenis voor de schooljeugd in Wijchen

Van onze redactie
3 februari 2015
Op donderdag 8, vrijdag 9 en donderdag 15 januari heeft een innovatief en uniek evenement plaatsgevonden in Wijchen, genaamd Wintersport Experience. Hier berichtten we al eerder over dit evenement.


Op de twee donderdagen was Sportcentrum Arcus de locatie en op de vrijdag heeft het evenement plaatsgevonden in de gymzaal van de Paschalisschool in Wijchen. Op deze drie dagen hebben in totaal meer dan 500 leerlingen kennis gemaakt met diverse facetten van de wintersport. Tijdens deze dagen zijn de leerlingen in aanraking gekomen met onder andere het slalomskiën, snowboarden, skispringen en biatlon. Door middel van simulatoren, ergometers en projecties met beamers, die beelden toonden van een schansafdaling, skislalom en freestyle tricks, kregen de kinderen het gevoel alsof ze midden in deze sport zaten. Ook zorgden de après-ski-muziek en winterse aankleding voor een echte wintersportsfeer.

winter experience

De Wintersport Experience is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Skicentrum “De Wijchense Berg”, Sport Service Wijchen en de Nederlandse Ski Vereniging . Met deze drie dagen die in de sporthal zit het evenement er nog niet op voor de kinderen. Deze kennismaking was pas de eerste fase. De tweede fase gaat plaatsvinden op Skicentrum “De Wijchense Berg” waar alle deelnemers een leuke skiles krijgen van een uur lang, gegeven door ervaren skileraren van het skicentrum.  De kinderen ondervinden zo dat ze niet alleen ver weg in de Alpen, maar ook dichtbij huis in Wijchen kunnen genieten van de wintersport. Al met al was het eerste deel van het evenement geslaagd waarbij zowel de kinderen als alle vrijwillige begeleiders leuke dagen hebben gehad en iedereen meer kennis en ervaring heeft opgedaan over wintersport en wintersporten in Nederland.

Dit bericht delen:

Advertenties