WOZ-bureau: gratis of niet?

Van onze redactie
11 februari 2015
Via advertenties en reclamefolders bieden bureaus en makelaars zich aan om voor inwoners gratis bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking. Dit gebeurt vaak volgens het zogenaamde ‘no cure – no pay’-principe. Maar hoe werkt dit nu, en is gratis wel écht gratis?

Werkwijze bureaus

Het is belangrijk om te weten dat deze bureaus en makelaars een vergoeding voor hun kosten krijgen van de gemeente. Deze vergoeding krijgen zij voor zaken waarbij het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is veranderd. Afhankelijk van de afhandeling van het bezwaarschrift voor een woning kan deze vergoeding € 235,- tot € 670,- bedragen. Deze door de gemeente betaalde vergoedingen worden verrekend met de tarieven van de onroerende zaakbelastingen voor het volgende belastingjaar. Uiteindelijk betalen alle belastingbetalers mee aan deze extra kosten. Dus gratis is in dit geval uiteindelijk niet gratis.

Verkeerde WOZ-waarde?

Munitax doet namens de gemeenten haar uiterste best de WOZ-waarde zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Als u vindt dat Munitax een fout heeft gemaakt, belt u ons dan op telefoonnummer 024 678 09 62. Wij zijn elke werkdag tussen 8.30-12.30 uur bereikbaar. Wij nemen de aanslag en/of de WOZ-beschikking dan met u door. Komen we er samen niet uit, dan kunt u alsnog schriftelijk bezwaar maken. Dat bezwaar moet binnen zes weken na de datum op uw aanslagbiljet ingediend worden.

Munitax wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de WOZ-waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde passen we deze voor u aan. Wij helpen u graag en altijd gratis!

Dit bericht delen:

Advertenties