Gauguin Ensemble 8 maart in Wijchen

Van onze redactie
22 februari 2015
Bij de Stichting Muziekkring Wijchen komt op zondag 8 maart het Gauguin Ensemble (klarinet, piano en cello)

Yfynke Hoogeveen studeerde bij Reinier Hogerheijde aan het conservatorium van Groningen. De opleiding tot uitvoerend musicus volgde zij aan het conservatorium van de Academie voor de Kunsten te Arnhem en daar specialiseerde zij zich in kamermuziek en rondde deze studie in 1998 af.

Loes van Ras studeerde aan het Conservatorium Prins Claus in Groningen bij Jan Marisse Huizing, Gerben Makkes van der Deyl en Akke Ferguson Walma van der Molen. Tijdens haar studie heeft Loes zich voornamelijk toegelegd op kamermuziek en het begeleiden van studenten. Dit resulteerde in de functie van co-repetitor aan het Prins Claus Conservatorium.

Sietse-Jan Weijenberg is de eerste Nederlandse cellist die tot de finale van het Rostropovich Concours (2009) wist door te dringen. Sindsdien treedt hij regelmatig op in binnen- en buitenland als solist en recitalist. Verder is hij actief als solocellist bij onder anderen het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Residentie Orkest en het Nederlands Kamerorkest waar hij in 2013 tot 1e cellist werd benoemd.

Een programma met Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms en Robert Schumann

Zondag 8 maart in ‘De Schakel’ in Wijchen. Aanvang 14.00 uur. Info: 024-6413915. Entree € 9,-

Dit bericht delen:

Advertenties