Op 13-14-15 juni 2022 organiseert VVN afd. Wijchen Veilig Op Weg (voorlichting over de dode hoek)

Verkeer
Van onze redactie
29 april 2022

Dit project wordt gehouden bij de oude Paschalisschool, hoek Woeziksestraat/Suikerbergse weg in Wijchen. Er wordt gestart om 9.00 uur. In totaal doen er 7 scholen mee met 284 leerlingen.

Veilig op weg is een project voor kinderen van groep 8 van de middelbare school. Aangezien dat ze dan als weggebruiker meer in aanmerking kunnen komen met vrachtwagens, wordt dit project georganiseerd om veilig aan het verkeer deel te nemen. Want een verkeersongeluk tussen fietsers en een vrachtauto loopt meestal niet goed af.

Voor de kinderen en voor vrachtautochauffeur is de grootste boosdoener de dode hoek. Dit zijn plekken rondom de vrachtauto waar de chauffeur je niet kan zien. Om je zelf te beschermen moet je daar dus wegblijven. De kinderen krijgen een DVD te zien en daarna moeten ze een antwoordspel invullen (De Nationale Veilig op weg test). Vervolgens gaan we aan de slag met de praktijk, kinderen mogen in de vrachtwagen zitten en zelf ervaren wat de chauffeur wel en niet ziet. Ze gaan ook voor en achter de vrachtwagen staan. Als ze zich houden aan de twee vuistregels dan kan de chauffeur de kinderen zien. Zij zien dan ook de chauffeur.

De twee Vuistregels Zijn: 1 BLIJF ER RECHTS EN RUIM ACHTER.
                                           2 HOUD MEER DAN DRIE METER AFSTAND.

Alle kinderen krijgen een certificaat van deelname.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties