Slimme bandenpomp in Wijchen: gratis besparen op brandstof

Verkeer
Van onze redactie
12 september 2022

Op de parkeerplaats bij de Oude Klapstraat in Wijchen staat sinds kort een slimme bandenpomp. Vanmorgen opende wethouder Bea Schouten de slimme bandenpomp. Rijden met de juiste bandenspanning is lekker duurzaam, een stuk veiliger én goed voor de portemonnee.

Met de goede bandenspanning verbruikt je auto minder brandstof en slijten banden minder snel. Je auto stoot ook minder CO2 en fijnstof uit, waardoor de lucht schoner wordt. En je hebt een kortere remweg.
De slimme bandenpomp werkt heel makkelijk én is gratis. Na het invullen van je kenteken geeft de bandenpomp aan wat de goede bandenspanning voor jouw auto is. De slimme bandenpomp leidt je stap voor stap door het proces. Aan het einde geeft de bandenpomp aan hoeveel geld, brandstof en CO2 je bespaart door de goede bandenspanning.
 
Bea Schouten: “Je bespaart iedere keer dat je je banden goed op spanning zet gemiddeld ongeveer €22,50. Zeker de moeite waard lijkt me om dat regelmatig te doen.”
Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de bandenpomp. “De slimme bandenpomp zelf is natuurlijk ook duurzaam, hij werkt op zonne-energie.”
 

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties