Tonny Verhoeven-van Heumen ontvangt koninklijke onderscheiding

Van onze redactie
3 juni 2023

Op zaterdagmiddag 3 juni reikte burgemeester Renske Helmer-Englebert een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw A.A.F. (Tonny) Verhoeven-van Heumen uit Alverna. 

Tonny Verhoeven-van Heumen werd tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag in Dorpshuis de Oase verrast met het bezoek van burgemeester Renske Helmer-Engelbert. Na een mooie toespraak over haar langdurige vrijwilligersactiviteiten volgde een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 
Vrijwilligersactiviteiten
In september 1980 werd dorpshuis De Oase in Alverna geopend. Vanaf die tijd is Tonny een zeer trouwe en betrouwbare vrijwilligster. Inmiddels voorziet zij ruim 42 jaar de gebruikers van de accommodatie van een drankje en hapje. Naast haar bardienst zorgt ze er ook altijd voor dat de bar en keuken opgeruimd en schoon zijn.
 
Maar niet alleen voor Dorpshuis de Oase is decoranda een bevlogen, hartelijke en behulpzame gastvrouw. Tonny is óók al tientallen jaren actief voor de Paschalisvereniging Wijchen. Bij deze van oorsprong jeugdvereniging hielp mevrouw Verhoeven-van Heumen in het verleden bij allerlei activiteiten. Zoals het begeleiden van de kinderen bij de kooklessen en knutselgroepen. Sinds 1998 is ze iedere dinsdag achter de bar te vinden en verzorgt zij de catering voor de bridgers.
 
Daarnaast kon ook Zwemvereniging Zwembad Oost in Nijmegen jarenlang op haar hulp rekenen. Niet achter de bar, maar achter de kassa.
 
Voor het totaal van deze ruimhartige vrijwillige inzet voor de samenleving ontving Tonny Verhoeven-van Heumen op zaterdag 3 juni 2023 de Koninklijke onderscheiding.

 


Dit bericht delen:

Advertenties