Breincafé op 27 juni: ‘Het hoe en wat van een psychose’

Gezondheid
Van onze redactie
22 juni 2023
Dinsdag 27 juni 2023 , 20:00 - 21:30 uur
(19.00 uur: Daisy & Cindy, zie tekst)
De Bibliotheek Wijchen, Campuslaan
Toegang gratis

Ruim een kwart van de Nederlanders heeft in 2022 een psychische aandoening gehad. Omdat we er in onze omgeving allemaal mee te maken hebben, vind Miranda van Amersvoort, van WerkBewust het weer tijd om hier aandacht aan te besteden. Misschien kent u haar nog van het GGZ-café van 2 jaar geleden.

Op 20 april was de aftrap van het Breincafé; Miranda geeft 6 tot 8 keer per jaar gratis voorlichting over een psychische kwetsbaarheid.

Meer dan 1 % van de bevolking heeft ooit een psychose gehad. Het is erg ingrijpend en vaak voor de omgeving niet te begrijpen. Wat gebeurt er in het brein met een psychose? Welke stadiums zijn er bij een psychose en hoe ermee om te gaan?

Let op, deze avond bestaat uit 2 onderdelen, maar je hebt ook de vrijheid om alleen bij de voorlichting aanwezig te zijn. Vanaf 19.00 uur is er gelegenheid om bij de inloop in de bibliotheek onder het genot van een kopje koffie of thee kennis maken met de kunstzinnige omlijsting van Daisy & Cindy. Beiden ervaren hun dagelijkse leven als een grote uitdaging gezien hun ‘psychische avonturen’ en gaan daarover graag met je in gesprek.

De GRATIS voorlichting begint om 20.00 uur tot 21.30 uur, waarna er gelegenheid is om met elkaar na te praten in de foyer van het Mozaïek, ‘de huiskamer van Wijchen’. Dankzij nauwe samenwerking met Theater 't Mozaïek geeft het Breincafé ook regelmatig korting op voorstellingen die een duidelijke relatie hebben met het onderwerp van het Brein café. Dus laat je inspireren, doe kennis op en ga met elkaar in gesprek voor meer begrip en verbinding!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties