D66 Wijchen roept op om 'Regenbooggemeente' te worden

Politiek
Van onze redactie
5 juli 2023

Tijdens de behandeling van de perspectiefnota op 6 juli zal D66 Wijchen een motie indienen om regenbooggemeente te worden.

Als gemeente moet je opkomen voor de rechten van elk individu. Nog steeds worden mensen die behoren tot de regenbooggemeenschap geconfronteerd met scheldpartijen, pesterijen, seksueel geweld bedreigingen en fysiek geweld alleen omdat ze LHBTIQIA+ zijn.

Maikel Lukkezen, fractievoorzitter D66 Wijchen: "Het bekladden van regenboogbanken in de gemeente Druten en Ede zijn zichtbare voorbeelden. Maar bij lange na niet de enige. Door als gemeente uit te spreken dat we een regenbooggemeente zijn, kunnen we uitstralen dat we iedereen accepteren en dat we geen enkele vorm van geweld tolereren. D66 Wijchen is van mening dat we als gemeente moeten uitstralen dat iedereen wordt geaccepteerd.
Het uiteindelijke doel is dat iedereen voelt en gelooft dat ze geaccepteerd worden ongeacht de sekse, geslacht en gender.”

Ruim vijftig Nederlandse steden en gemeenten dragen al de titel ‘regenbooggemeente’, wat betekent dat ze actief beleid hebben voor de LHBTIQ+-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer).


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties