Kernachtig Wijchen stelt vragen over Wijchense Zorg

Van onze redactie
14 maart 2015
Naar aanleiding van een uitzending van Een Vandaag van 13 maart stelt de fractie van Kernachtig Wijchen een aantal vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

"Geacht college,
Het programma Een Vandaag van d.d. 13 maart 2015 had een reportage over de woonsituatie van een inwoonster van Wijchen.
Vier jaar geleden is zij vanuit zorgcentrum de Elshof verhuisd naar een nieuw seniorenappartement naast haar oude woning. Door de plannen van staatssecretaris van Rijn dreigt zij nu wederom te moeten verhuizen. Zij maakt gebruik van haar appartement met een 'volledig pakket', waarvoor zij een eigen bijdrage betaalt. Hierdoor dacht zij de rest van haar leven prima te kunnen wonen, met alle zorg die ze ook in de Elshof kreeg.
Haar zijn geluiden ter ore gekomen dat zij vanaf 2016 wellicht niet kan blijven wonen onder dezelfde voorwaarde zoals die haar voor de verhuizing wel waren toegezegd. Terug naar haar oude woning, de inmiddels gesloopte Elshof, kan niet meer. De zorg die haar is toegezegd en waar ze gebruikt van maakt kan voor haar te duur worden.

Onze vragen:
· Is het college op de hoogte van deze situatie?
· Kan het college aangeven om hoeveel personen het gaat in Wijchen?
· Is het college bereid een krachtig signaal van protest af te geven naar Den Haag?
· Wat kan het college doen om de zorg bij deze bewoners zo snel mogelijk weg te nemen?
· Is het college bereid, samen met alle andere maatschappelijke organisaties, zoals Talis en ZZG, het gesprek aan te gaan naar wat de mogelijkheden zijn op het gebied van huisvesting voor ouderen in Wijchen? En dan zowel voor zelfstandige bewoning als voor verpleeghuis/verzorgingsplekken?

Fractie Kernachtig Wijchen,
Twan van Bronkhorst"

Dit bericht delen:

Advertenties