Koninklijke onderscheiding voor Trees Rutten

Van onze redactie
14 maart 2015
Uitreiking Koninklijke onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid
Zaterdagavond 14 maart heeft burgemeester mr. J.Th.C.M. Verheijen van de gemeente Wijchen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Mevrouw G.F. Rutten-van Raaij uit Wijchen kreeg de onderscheiding in de theaterzaal van ‘t Mozaïek. Het optreden van Popkoor Event werd vlak voor de pauze onderbroken voor de uitreiking. Het popkoor trad op ter gelegenheid van de viering van het vijftienjarig bestaan. Mevrouw Rutten-van Raaij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Trees Rutten heeft naar eigen idee en uitvoering met veel succes het Popkoor Event opgericht. Vijftien jaar begeleidt zij nu op professionele wijze als zangcoach zo’n 100 leden. Hierbij houdt zij oog voor de mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling van de individuele leden. De optredens van het koor, bij allerlei gelegenheden, zijn talrijk en staan in goed aanzien in Wijchen en omstreken. Haar kwaliteiten om hierbij mensen te binden en verbinden, worden zeer gewaardeerd. Ook de organisatie van het jaarlijks terugkerende Wijchense Korenfestival kan nog altijd rekenen op haar enthousiaste inzet om dit evenement tot een succes te maken.
In 2004 schreef en regisseerde decoranda een musical. Tevens is Trees oprichter (2005) en begeleider van het projectjeugdkoor Popkids (tot 2013). In de periode 2000 tot 2012 heeft ze in hoge mate bijgedragen aan de succesvolle ontwikkeling en verspreiding van twee unieke zangconcepten in Nederland, te weten SuperVoices en Singergy.
Voor de totaliteit aan vrijwillige inspanningen voor de samenleving ontving mevrouw Rutten-Van Raaij zaterdag 14 maart de Koninklijke onderscheiding.

Dit bericht delen:

Advertenties