NEC krijgt lesje in zakelijkheid van AZ: 0-3

28 april 2024

Op zondag 28 april om 12.15u moeten we, na opnieuw een goede prestatie in de Bekerfinale, van AZ gaan winnen om zo als de nr 5 van Nederland rechtstreeks Europa in te gaan. Dat zal niet meevallen want de ploeg uit Alkmaar doet het prima en heeft nog kans om voorrondes Champions Leaque te halen.

Dus niks veranderd aan het strijdplan en aanvallend en met lef er direct op knallen! We doen het vandaag met in de achterhoede Cillessen, Pereira, Sandler, Nuijtink en Verdonk. Op het middenveld met Hoedemakers, Proper en Chery en voorin spelen Gonzales, Ogawa en Sano. Scheidsrechter Van den Kerkhof opent de wedstrijd in de mooie Goffert.

Minuut 1. Chery schiet al op doel, maar de keeper pakt. We zoeken geduldig, maar de laatste bal komt nog niet. 10. Een Chery-corner dankzij Sano en Ogawa maar zonder gevolg. We hebben veel meer balbezit in de beginfase! 12. Vrije trap rand 16 voor ons omdat de AZ-keeper een terugspeelbal opraapt. Maar die verprutsen we volledig; wat een gesukkel. 16. Plotsklaps scoort AZ via De Wit. 't Is 0-1 en wat werden we daar weggespeeld. Effectief zeg, maar wat een domper! 23. Ross komt voor de geblesseerde Sandler. Dat is een aderlating voor ons. Langzamerhand neemt ook AZ de wedstrijd in handen. 32. Vrije trap aan de rechterkant van Chery, maar zonder gevaar. 34. Een gele kaart voor AZ. 39. Een prima voorzet van Gonzalez, maar Ogawa kopt recht in de handen van de keeper. Onze eerste grote kans! We doen weer mee hoor. 40. We krijgen een halve kans door goed doorzetten van Dirk. Er komen 3 minuten bij maar dan is het rust.

We zullen veel meer de strijd aan moeten gaan en van achteruit sneller op moeten  gaan bouwen. Dat AZ is een goede ploeg en die doen geen gekke dingen.

48. Geel voor AZ 50. Een kopballetje van Ogawa na een goede voorzet van Verdonk. We beginnen fel! 52. Cillessen pakt een bal van 18 meter. 54. Gonzalez schiet over en Hanssen komt voor Peirera. Ja, we moeten wel meer gaan forceren. 58. Pavlidis maakt 0-2 en stond dus niet buitenspel - en de bal had de achterlijn ook niet gepasseerd. Pff.. dat wordt moeilijk nu. 64. Cillessen pakt een schot van 8 meter. 66. Geel voor Proper en Gonzalez gaat eruit voor Sow. 68. Een hard schot van Ross, maar de keeper pakt van zo’n 18 meter. Wat is die scheids toch een Piet Leut zeg. Die haalt het tempo er soms helemaal uit! Maar verder creëren we zelf ook niet veel. We missen scherpte! 74. Geel voor AZ 78. Jesper pakt een schot van 7 meter en in dezelfde minuut schiet AZ hoog over. 80. Een goede actie van Hoedemakers die 2 man passeert, maar de keeper tikt 'm net over! Ogawa kopt vanuit die Chery-corner net naast! We komen dichterbij! 81. AZ wisselt. 87. Opnieuw geel voor AZ. Een prima vrije trap van Chery wordt een corner! Sow kopt daaruit over. We zijn ook niet genadeloos! 90. AZ wisselt er 2 en er komen 6 minuten bij. 93. En dan is het 0-3 door Poku en hebben we een lesje zakelijk van AZ gehad.

Die speelden ook niet groots maar wel uiterst effectief. Te veel spelers van ons waren vandaag niet aanwezig. Willen we op die 6e plek blijven, waardoor we in de nacompetitie 2 thuiswedstrijden krijgen, moeten we de wil om te winnen wél terugkrijgen! En dat moet toch kunnen?!