Nieuws uit Nijmegen en Wijchensnieuws groeien zonder subsidie nog steeds.

Van onze redactie
23 juli 2024

De online - en social nieuwsmedia Nieuws uitNijmegen en Wijchensnieuws blijven na 10 jaar nog steeds groeien op alle media.

Uitgever en mediaspecialist John Vrolijks is in zijn nopjes: `Daar zijn we blij mee. Dat betekent dat mensen het nog steeds prettig vinden om de lokale nieuwtjes te volgen. Eigenlijk is het ook logisch want het landelijke nieuws is toch wat verder van je bed en je wordt er vaak niet echt vrolijk van. Je ziet dat sommige lokale media allerlei nieuws proberen te zoeken en dat is dan vaak wat ver gezocht en heeft vaak een negatieve lading. Het raakt mensen vaak op een verkeerde manier.

Wij hebben er 10 jaar geleden al voor gekozen enkel positief nieuws te plaatsen. Gelukkig wordt dat op prijs gesteld vooral als je naar het groeiend aantal volgers kijkt. Op Instagram groeien Nieuws uit Nijmegen en Wijchensnieuws naar 14.000 volgers terwijl Facebook heel groot is met totaal nu al meer dan 53.400 volgers. De beide netwerken maken samen met non-profitorganisaties, verenigingen en instellingen hun nieuws. 

Beide media zijn gemakkelijk dagelijks te bereiken via redactie@nieuwsuitnijmegen.nl en reflex@wijchensnieuws.nl

Vrolijks: `De organisaties mailen hun nieuwtje met foto en we plaatsen dan direct. Zo wordt snel een zeer grote groep mensen op de hoogte gebracht.

In totaal bereiken we nu meer dan 94.000 geïnteresseerden die ervoor gekozen hebben ons te volgen via de Website, Facebook, Instagram of X. Da`s mooi toch! Maar in tegenstelling tot zwaar gesubsidieerde media ontvangen Nieuws uit Nijmegen & Wijchensnieuws geen knoop aan overheidsgelden. We doen het met een stel enthousiaste vrijwilligers en trakteren hen een paar keer per jaar op een borrel in de horeca en dat is prima. Het is wel wrang dat de gemeenteNijmegen jaarlijks tienduizenden euro’s geoormerkt doorsluist naar media die nog niet de helft van ons potentiële bereik hebben. Dan vraag ik me steeds vaker af of dat in de huidige tijd nog wel realistisch is. Het is toch én papieren media én online/social media! 

De Gemeente Wijchen heeft onlangs besloten ook haar nieuws vanuit de  gemeenteraad betaald op Wijchensnieuws te gaan plaatsen en vergroot hiermee haar bereik. We zijn er blij mee, gaan rustig door en zijn benieuwd of en wanneer de Gemeente Nijmegen tot eenzelfde inzicht komt.`

Meer info ook voor bedrijven vindt u op: 
www.Nieuwsuitnijmegen.nl en www.Wijchensnieuws.nl


Dit bericht delen:

Advertenties