De Batenburgse Dag is op zondag 28 juli!

Van onze redactie
24 juli 2024

Op zondag 28 juli vindt de jaarlijkse Batenburgse dag plaats in het pittoreske stadje Batenburg. Deze bruisende braderie biedt een dag vol gezelligheid en activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan markt- en eetkraampjes, historische ambachten, en nog veel meer! 
Als u met de auto naar Batenburg komt, kunt u gratis parkeren aan de rand van het dorp.
Borden en verkeersregelaars wijzen u de weg.

Hoogtepunten van de Batenburgse dag Braderie: 

  • Ruim 150 diverse Markt- en Eetkraampjes: Ontdek unieke producten, handgemaakte items, en geniet van heerlijke gerechten bij de vele kraampjes verspreid over de braderie. 

  • Historische Ambachten en Roofvogels op de Ruïne: Bewonder oude ambachten en kom oog in oog te staan met indrukwekkende roofvogels op de historische ruïne van Batenburg. 

  • Oude Meuk: Bewonder de collectie oude tractoren, auto's en vrachtauto's, een  
    must-see voor liefhebbers van voertuighistorie en mechanica. 

  • Gratis Kinderattracties: Kinderen kunnen zich uitleven op een klimtoren, een rondje in de draaimolen en genieten van het kinderentheater. 

  • Straattheater: Laat je verrassen door het straattheater dat door de straten van Batenburg trekt en voor vermaak zorgt. 

  • Muzikaal Vermaak: Op de markt speelt het dweilorkest ‘T meug gin noam hebben’ gezellige deuntjes, terwijl op de sfeervolle terrasjes muzikale klanken van ToppDuo Jersey, Sonata en Acoustic Journey te horen zijn. 

  • Bezoek de Oude St. Victorkerk: De oude St. Victorkerk opent haar deuren tijdens de concerten van Zang en Vriendschap voor bezoekers, een unieke kans om dit historische monument te bewonderen. 

De Batenburgse Dag Braderie is een jaarlijks terugkerend en een niet te missen evenement. Al meerdere decennia toont het aan dat het een leuk uitstapje is voor het hele gezin. Het stadje met zijn smalle straatjes en de kasteelruïne zijn van 10:00 tot 17:00 uur even niet de gebruikelijke oase van rust, maar één bruisend stuk vermaak. 

Een stukje geschiedenis: In 1977 werd de Batenburgse Dag voor de eerste keer georganiseerd om een nieuwe auto voor pastoor Brouwers te kunnen bekostigen. Door het grote succes van dit evenement hebben de lokale verenigingen een jaar later de handen ineengeslagen om de organisatie verder op te pakken. Sindsdien is de Batenburgse Dag uitgegroeid tot een geliefde traditie. 

Inkomsten voor de verenigingen: De opbrengsten van de braderie gaan naar de carnavalsvereniging, tennisvereniging en voetbalvereniging. Door uw bezoek steunt u direct de gemeenschap en draagt u bij aan de voortzetting van deze prachtige traditie. 

Batenburg, een klein en historisch stadje, biedt de perfecte achtergrond voor deze sfeervolle braderie. Kom langs en beleef een dag vol plezier, cultuur, en vermaak! 

Datum: Zondag 28 juli 
Tijd: 10:00 - 17:00 uur 
Toegang: Bedraagt €3,- en kinderen tot 12 Jaar zijn gratis   
Voor meer informatie, bezoek de website www.batenburgsedag.nl of volg ons op sociale media. We hopen u te zien op de Batenburgse Dag 


Dit bericht delen:

Advertenties