Expositie in het kunsthuis: Till Willems | NON-VERBAAL

Kunst en Cultuur
Van onze redactie
11 augustus 2024

‘Houdingen en Verhoudingen: Een Diepere Kijk’

In de tentoonstelling NON-VERBAAL presenteert kunstenares Till Willems, bekend van haar deelname aan het tv-programma “Krabbé zoekt Picasso”, een fascinerend onderzoek naar de complexe interacties en communicatievormen tussen mensen door de lens van fysieke houdingen. Ze gebruikt een breed scala aan technieken en verscheidenheid aan materialen om de nuances van menselijke en dierlijke bewegingen vast te leggen. Dit alles samen creëert een meeslepende ervaring die bezoekers uitdaagt hun eigen perspectieven op non-verbale communicatie te heroverwegen.

Naast werken waarin menselijke houdingen centraal staan, heeft Willems ook een reeks werken gecreëerd waarin de houdingen van dieren worden onderzocht. Deze stukken, vaak uitgevoerd in Chinese penseeltechniek, ijzerdraad, keramiek en Siberisch krijt, tonen haar veelzijdigheid en diep inzicht in vorm en beweging. Voorbeelden hiervan zijn de afbeeldingen van zwevende vogels en majestueuze paarden, die haar bekwaamheid om emotie en dynamiek vast te leggen met minimalistische,  maar krachtige streken en structuren, illustreren.

Een uniek aspect van Willems' werk is het gebruik van ijzerdraad, waarmee een driedimensionale uitstraling wordt gecreëerd die zowel de fysieke structuur als de geest van de onderwerpen benadrukt. De schaduwen en lijnen die door deze sculpturen worden geworpen, creëren een levendig, bijna dansend effect dat de kijker uitnodigt om dieper na te denken over de vorm en het wezen van de houding die wordt uitgebeeld.

De tentoonstelling nodigt bezoekers uit om te reflecteren op hoe subtiele en soms onbewuste houdingen en verhoudingen invloed hebben op onze interacties en percepties. Willems' werk moedigt aan tot een gesprek over de visuele taal van het lichaam en de manieren waarop deze taal onze relaties en ons begrip van elkaar beïnvloedt.

Waar en wanneer

  • Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen).
  • Nog t/m 25 augustus 2024 op alle zaterdagen en zondagen, van 12- 17 uur.
  • Toegang gratis

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties