Zilveren Draagspeld voor Wim van Schie

Van onze redactie
6 september 2024

Op vrijdagmiddag 6 september ontving Wim van Schie uit Wijchen een Zilveren Draagspeld. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikte deze aan hem uit tijdens zijn afscheidsreceptie bij Eromesmarko.

Wim ontving de Draagspeld voor zijn belangrijke en zichtbare bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs en het economische klimaat in gemeente Wijchen. 

De heer Van Schie heeft ontelbaar veel inrichtingsprojecten voor het onderwijs begeleid. Altijd met veel passie voor de leerlingen. En de positieve stimulans voor onderwijsomgevingen. In 2019 was hij één van de bedenkers van ‘De Meshallen’. Het doel was door het samenbrengen van experts het onderwijs beter te maken.

Ook de Wijchens jeugd had zijn aandacht. Hij heeft ervoor gezorgd dat de leerlingen van het Maaswaal College kennis konden maken met het bedrijfsleven. Dit gebeurde door middel van het project ‘Leren in Bedrijf’, waarvan hij de kartrekker was.

Daarnaast is Wim van Schie een echte voorvechter van duurzaamheid. En heeft zich breed ingezet voor een beter klimaat. Zowel op de werkvloer bij Eromesmarko, als in gemeente Wijchen zijn zijn acties zichtbaar. Hij had zitting in het bestuur van bedrijvenvereniging Wijchen-Oost. En heeft zich met succes hardgemaakt om dit terrein te vergroenen. Mede dankzij zijn inzet is bij de gemeente het klimaat adaptatieprogramma op de kaart gezet.

Het bevorderen van ondernemen ligt Wim aan het hart. Dit jaar bekleedde hij de voorzittersrol in de jury van de Ondernemers Awards.

Het college van burgemeester en wethouder waardeert zijn inzet enorm en beloonde Wim van Schie met een Zilveren Draagspeld.


Dit bericht delen:

Advertenties