Wie heeft het gedaan...? Interactief moordmysterie in 't Mozaïek Wijchen

Van onze redactie
7 september 2024

Weet jij bij iedere thriller of missdaadserie feilloos de dader aan te wijzen? Dan ben je wellicht wel jouw roeping misgelopen. Kom dit theaterseizoen in Mozaïek Wijchen je detectivevaardigheden testen tijdens de gloednieuwe interactieve theatervoorstelling ‘District 12’. Deze whodunit biedt een unieke ervaring die elementen van Escaperoom en Cluedo combineert met live theater.

Duik in de mysteries van bureau ‘District 12’
In Unitown wordt de rust abrupt verstoord door de moord op een van haar inwoners, de beroemde professor Philip Versteden. Waarom? Had hij vijanden? Werd hij bedreigd? En natuurlijk de belangrijkste vraag. Wie heeft hem vermoord? Het is een mysterie. De rechercheurs van het bureau ‘District 12’ krijgen er maar geen vat op.

Daarom heeft ‘District 12’ jouw hulp nodig. Vind jij belangrijke informatie bij de reconstructie van de crime scene? Valt dat wat onopvallend is jou op? Hoorde jij misschien in een van de verhoren verdachte uitspraken en tegenstrijdigheden? Wat is het motief? Elk detail is mogelijk de ontbrekende schakel.

Ga mee op onderzoek
In ‘District 12′ stap je in de schoenen van een detective en ga je samen met de twee rechercheurs Mike & Loïs op zoek naar de moordenaar van Philip Versteden. Voorafgaand aan de voorstelling krijg je toegang tot een digitaal dossier vol informatie, puzzels en codes. Dit geeft je een voorsprong in het oplossen van de moordzaak. Bereid je voor op een avond vol spanning en mysterie.

Tijdens de voorstelling beleef je flashbacks, verhoren en volg je het dagelijkse leven op het politiebureau ‘District 12’. Daarbij krijg je onderzoekstijd waarin je escaperoom-achtige puzzels en nieuwe informatie verwerkt die je detectivevaardigheden tot het uiterste zullen testen. De tijd dringt en alle hulp is welkom.

Kam het theater uit, zoek in de foyer, vind en deel je vondsten met hen. Of trek je liever zelf je conclusie? Wie weet het snelst de zaak te ontrafelen en wie blijkt het beste van het hele District? 

We gaan in gesprek met Remco Versteden van Create Studios
District 12 komt uit de koker van Create Studios, dat vanaf 2019 met theaterspellen onder de noemer ‘moordmysteries‘, duizenden enthousiaste bezoekers naar de schouwburgen trok. Producent Remco Versteden: “Met theatermakers en acteurs Kaylee Hotinga en Yuri Disseldorp werken we aan District 12. Wij vinden alle drie dat theater meer kan zijn dan alleen een ‘toeschouwers-ervaring’.

Met ‘District 12’ willen we een vernieuwende theaterbeleving creëren die het publiek uitdaagt, vermaakt en je volledig onderdompelt in het mysterie. Ik ben zelf groot fan van ‘Wie is de Mol’. Maar daarbij kun je de beelden stilzetten en scènes telkens opnieuw zien om zo het mysterie in kaart te brengen. Dat kan in het theater niet. Je moet ruim twee uur alert zijn, niks voor vanzelfsprekend houden en niets uitsluiten.”

Sluit jij je aan als rechercheur bij “District 12”? Kom dan op 1 april 2025 naar Mozaïek Wijchen.


Dit bericht delen:

Advertenties