Basisdebutant Van Crooij leidt NEC naar overtuigende zege op Heerenveen

Van onze redactie | Actiefoto: Broer van den Boom
19 oktober 2024

Vito van Crooij kan terugkijken op een geweldig basisdebuut. De vleugelaanvaller was in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen al na twee minuten trefzeker en tekende na een rake kopbal van Bram Nuytinck ook nog voor het slotakkoord: 3-0. De overwinning is een welkome opsteker voor N.E.C. na een septembermaand zonder zege.

Elftalfoto: Ger Neijenhuyzen.

Het publiek in de uitverkochte Goffert stond dus al snel op de banken. Na een afgeslagen bal van Mees Hoedemakers was basisdebutant Vito van Crooij er als snelst bij om de bal achter Andries Noppert te schieten. De eerste treffer van de geboren Venlonaar leidde niet direct tot een voetbalwedstrijd die op het scherpst van de snede werd afgewerkt. Zo werd het tempo van de wedstrijd lager en kregen de bezoekers de ruimte om te voetballen. Daarbij wist de ploeg van trainer Robin van Persie geen grote kansen te creëren, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 1-0 tussenstand.

In het tweede bedrijf namen de Nijmegenaren de touwtjes stevig in handen en dit resulteerde opnieuw in een snelle treffer. Na een prachtig aangesneden hoekschop van Thomas Ouwejan noteerde Bram Nuytinck zijn eerste treffer voor N.E.C. na zijn terugkeer in het seizoen 2023-2024. Het bevrijdende doelpunt van de aanvoerder gaf N.E.C. vleugels, want de formatie van Rogier Meijer combineerde er in de fase na de tweede treffer lustig op los.

Het was dan ook niet voor niets dat N.E.C. op driekwart van de wedstrijd op een 3-0 voorsprong kwam. Na een goed uitgespeelde aanval tikte invaller Sontje Hansen de bal richting Van Crooij, waarna laatstgenoemde de bal hard binnenschoot. De andere invaller Rober González wilde hem dat kort voor tijd van dichtbij nog nadoen, maar stuitte op een katachtige reflex van Noppert.

De zege verschaft N.E.C. weer wat lucht in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Die staat aanstaande vrijdag op de rol. De aftrap in het Yanmar Stadion zal zijn om 20.00 uur.

Scoreverloop
3. Vito van Crooij 1-053. Bram Nuytinck 2-065. Vito van Crooij 3-0

Opstelling N.E.C.: Roefs; Pereira, Márquez, Nuytinck, Ouwejan; Hoedemakers, Ouaissa (73. Rober), Sano (83. Schöne); Önal (64. Hansen), Koki (83. Shiogai), Van Crooij (73. Verdonk)


Dit bericht delen:

Advertenties