Voetbal: Alverna Zaterdag 1 kansloos in Silvolde.

Verslag door Henny Remmers
20 oktober 2024

Alverna ging in Silvolde tegen sv Wisch met 5-0 kansloos ten onder. De mannen van Peeters en Spithoven hielden een uur redelijk stand maar toen was de spreekwoordelijke 'pijp' leeg. Al na drie minuten lag de bal achter doelman Arnaud Toonen-Dekkers, maar op advies van de Alvernese assistent zag scheidsrechter Gerard Baake toch ook een 'duidelijk gevalletje' buitenspel hierin. Wisch bleef de betere ploeg en rond het halfuur was het Joris Bieleveldt die een hoekschop binnen kopte en het ook in cijfers uitdrukte. Ook hierin zag de Alvernese assistent een 'duidelijk gevalletje' buitenspel, maar scheidsrechter Baake ging daar deze keer niet in mee.

Ook na de thee blijft sv Wisch de wedstrijd bepalen, als na 60 minuten Stijn Alkema met een droge schuiver in de hoek doelman Toonen-Dekkers verrast lijkt de wedstrijd gespeeld. Even later gooit Mike van Aken met de 3-0 de wedstrijd definitief op slot. In de slotminuten jast Jaël Krosse nog een vrije trap in de kruising, en sluit Joris Bieleveldt met zijn tweede doelpunt het feest. Alverna's belangrijkste wapenfeiten waren de gele kaarten voor vader en zoon Reijnen