Volleybal: Volle winst bij eerste thuiswedstrijd Trivos Dames 1

Door: Annemarie Driessen | Rob Jansen Fotografie
20 oktober 2024

Trivos Dames 1- Rensa Family Orion DS 1 (25-11, 25-19, 25-17, 25-16)

Na twee wedstrijden winst elders, mochten de dames van Trivos aan het Arcus-publiek laten zien wat ze dit seizoen, voor het eerst in de eerste divisie, in huis hebben. Dat pakte zeer goed uit.

De dames begonnen zeer sterk en overtuigend en pakten de eerste set met gemak. In de tweede en derde set was deze scherpte iets minder maar voldoende om de winst naar zich toe te trekken. In de laatste set vlamde Trivos weer zoals in set 1. Een collectieve overwinning met 4-0 van een team met potentie, concludeerde coach Marcel van Zuijlen na afloop.

Na het kampioenschap vorig seizoen nam het eerste team afscheid van setters Eva Mulder en Nora van der Bend, diagonaal Lynn Stevens en libero Wieneke Eggermont. En dus traden dit seizoen drie nieuwe dames aan in het team van Trivos. Setters Felice Wagener en Maud Messing en diagonaal Luna Sessink. Intern schoof Evie Driessen door naar de libero-positie. Werk aan de winkel voor Marcel van Zuijlen en Sven van Beers om het team slagvaardig te krijgen voor de eerste competitiewedstrijd. De uitslagen van de eerste twee wedstrijden laten zien dat er hard gewerkt is, want Trivos begint ongeslagen aan de eerste thuiswedstrijd.

In de eerste set zien we een sterk en overtuigend spelend Trivos. Norah van Beers, Esmee Driessen, Debbie de Graaf, Roos Mast en Kristy Goijarts komen allemaal uit de startblokken en scoren met harde aanvallen. Setter Felice Wagener weet de aanvallers prima te vinden. Het blok staat goed en zorgt ook voor de nodige punten. Trivos pakt de leiding en op 9-5 is de eerste time-out voor Orion. Hierna blijft Trivos de betere partij. Verdedigend is Trivos sterker, de pass is beter en Marcel laat zien dat hij met Evie Driessen een waardige opvolger van Wieneke Eggermont heeft gevonden. Aan haar flanken zijn het Roos Mast en Kristy Goijarts die ook zorgen voor de stabiele pass. Orion komt er deze set niet meer aan te pas en na nog een mooie smash van Luna Sessink is het 25-11.

De tweede set start gelijkop. De dames ontbreekt het aan de focus uit de eerste set en ze moeten elkaar duidelijk weer even vinden. Over en weer worden met name punten gescoord door fouten aan de andere kant. Ondanks mooi aanvalswerk van Kristy Goijarts en Norah van Beers en dunkballetjes van Debbie de Graaf en Esmee Driessen lukt het Trivos niet om ver uit te lopen. Orion blijft zo’n 2 punten op achterstand maar kan er ook niet doorheen breken. Aan het eind van de set zet Trivos op het juiste moment aan met smashes van Norah van Beers en een ketsbal op de sterk serverende Felice Wagener. De dames noteren 25-19.

De derde set start Trivos op voorsprong met een sterke servicereeks van Maud Messing, ze scoort drie punten met twee ketsers op haar service en een ace. Even later slaat Kristy Goijarts nog een ace en na een prikbal van Esmee Driessen is er de eerste time-out voor Orion op 7-4. Hierna blijft Trivos op voorsprong, een mooie omloopbal van Debbie de Graaf en harde aanvallen van Kristy Goijarts en Roos Mast zorgen voor de nodige punten. Maar Trivos geeft ook veel punten weg door de nodige servicefouten. Marcel van Zuijlen grijpt in als Orion is genaderd tot 14-13. Een goede zet, want hierna herpakt Trivos zich en geeft Orion de punten weg door eigen fouten. Het is Norah van Beers die erop klapt en de set beslist op 25-17.

De winst is binnen, maar Trivos besluit niet te verslappen. Het blok staat er weer zoals in de eerste set met Debbie de Graaf als leading lady. Er volgen mooie en lange rally’s en we zien hard beukwerk van Norah van Beers, Kristy Goijarts en Kyra van Dijk. Op 17-11 vraagt Orion nog een time-out aan, maar Trivos bijt zich vast. Aan het eind van de set scoort Luna Sessink met harde aanvallen en is het Kristy Goijarts die het laatste punt pakt met een geweldige aanval. Het is 25-16.

Na afloop spreken we een tevreden coach Marcel van Zuijlen. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld die we overtuigend startten. Misschien kwam het door het pittige soepje dat Roos Mast van tevoren had gekookt voor het hele team. Het middengedeelte van de wedstrijd verliep wat rommeliger met wat meer onduidelijkheid maar richting het einde van de sets bij de big points ging telkens op tijd de knop om waardoor we de winst naar ons toetrokken. In de vierde set was het vuur van de eerste set terug. Wij waren overall de betere partij en dit was dan ook een collectieve overwinning waar iedereen zijn bijdrage aan heeft gegeven.”

Op 9 november speelt Trivos uit in Utrecht tegen Countus VV Utrecht DS 2 en op 16 november spelen ze weer in de Arcus tegen Volleybaldirect.nl Leyton DC DS 1.