Doe mee met de Natuurwerkdag in Batenburg!

Van onze redactie
20 oktober 2024

Op zaterdag 2 november is er weer landelijke Natuurwerkdag. Ook in de Liendense Waard bij Batenburg wordt er samen buiten gewerkt: "Tegen 9.30 uur verzamelen we om te gaan zagen en snoeien in de uiterwaarden."

Samen voor biodiversiteit
De Liendense Waard is een natuurontwikkelings- en waterbergingsgebied aan de Maas. Het gebied is bekend vanwege de vogelrijkdom, maar er zijn ook allerlei andere dieren en veel planten te vinden.

"Om te zorgen dat de uiterwaarden niet helemaal volgroeien, zagen we tijdens de Natuurwerkdag hier en daar jonge bomen weg en maken de waterkant vrij. Zo houd je een afwisselend landschap met mooie doorkijkjes en veel verschillende begroeiing, wat goed is voor planten en dieren."

Meedoen
De Natuurwerkdag is een mooie gelegenheid om samen gezond bezig te zijn, lekker buiten en gezellig bovendien. Iedereen die in Batenburg mee wil helpen is van harte welkom, ervaring is niet nodig. "We werken langs de waterkant dus laarzen (of waterdicht schoeisel) en warme kleding aanbevolen. Er is gereedschap, werkhandschoenen voor wie ze niet heeft, en ook voor koffie/thee wordt gezorgd."

Verzamelen op zaterdag 2 november 9.30 uur bij de kruising Rijswaard/Gordenaars/Molendijk bij Batenburg. Gewerkt wordt tot 12.30 uur en als besluit is er een gezamenlijke (vegetarische) lunch.

Aanmelden via de website van Natuurwerkdag:
www.natuurwerkdag.nl/klussen/snoeien-en-zagen-in-de-liendense-waard.


Dit bericht delen:

Advertenties