Woezik Zondag 1 verliest uit tegen Beuningse Boys

Verslag door Maarten Peters
21 oktober 2024

Beuningse Boys - sc Woezik 2-1
Voor het eerst in de 2e klasse B West was de reisafstand kort voor sc Woezik. De derby tegen Beuningse Boys stond gisteren op het programma.

In een spannende wedstrijd trok de ploeg uit Beuningen de winst over de streep. 'Wij hadden weer een aantal basis debutanten en een bank met jonge jongens vandaag. Dat gaf mij het gevoel dat ik toch tactisch een aanpassing moest doen om het Beuningse Boys zo moeilijk mogelijk te gaan maken” zei trainer Kevin Joosten. Dit pakte volgens hem aardige uit: 'We stonden laag om hun geen ruimte in onze rug te geven en hadden het defensief behoorlijk goed voor elkaar. Aanvallend gezien was het wel wat zwaarder. Veel kansen konden we niet creëren maar daar had ik de groep al op voorbereid.'


Toch kwam de ploeg van Joosten op een 0-1 voorsprong. Uit een corner wist sc Woezik te scoren tegen de verwachtingen in. Op voorhand was Beuningse Boys de favoriet en moest de equipe uit Wijchen volgens de publieke opinie oppassen dat het niet afgeslacht zou worden.

'Het is jammer dat we in de tweede helft toch een goal om de oren krijgen. We houden lang stand en zij hadden er simpelweg veel moeite mee om ons los te breken. Dan komt er toch een goal uit een corner tegen waar we net niet alert genoeg zijn. Zonde.' Vertelt de balende trainer.

Beuningse Boys krijgt uiteindelijk ook nog een penalty. 'Het was geen handige tackle maar voor mijn gevoel werd deze buiten de zestien ingezet. De scheidsrechter besloot een penalty te geven. Voor mij iets te makkelijk, ik vond hem ook wel op de hand van Beuningen. Zo liet hij onze grens een paar keer staan en volgde hij die van hun blind. Jammer wel, al verliezen wij vandaag niet door zijn beslissingen hoor. We moeten hier weer goede punten uit halen en door naar de volgende wedstrijden. Uiteindelijk verdienen wij naar mijn idee meer dan de plek waar we nu staan. Er zijn weer een keer drie punten nodig voor ons.' Eindigt de trainer van sc Woezik.

De punten in de eerste derby gaan naar Beuningen. Zij staan nu op de eerste plek en spelen na het komende vrije weekend uit tegen Abcoude. Sc Woezik is twee weekenden vrij en mag 10 nevember tegen dezelfde tegenstander spelen.


Dit bericht delen:

Advertenties