Voetbal: Alverna Zondag 1 herstelt zich knap van nederlaag en wint met 7-0

Verslag door Henny Remmers
21 oktober 2024

Alverna – Avios/DBV 7-0

Alverna heeft zich knap hersteld van de nederlaag van vorige week, enigszins geflatteerd was de 7-0 wel gezien het aantal kansen dat de gasten kregen. Het bekende ‘kwartje’ viel vandaag de goede kant op.

Het is dat Stijn Hartog in de eerste minuut ‘vergat’ uit te halen anders had het toen al 1-0 kunnen staan. Nu moesten we wachten tot minuut twaalf, Victor Beijer die hiervoor al twee foutjes van medespelers gecorrigeerd had gaf een crosspass over de verdediging van Avios en Niels van Tintelen was er net eerder bij dan doelman Marijn van Trigt en kopte hem het lege doel in 1-0. Het is dat beide aanvalslinies het vizier niet op scherp hadden staan anders had er een heel verrassende ruststand op het bord kunnen staan. In de eerste helft turfde schrijver dezes een 7-6 verhouding qua kansen/kansrijke momenten. Uiteindelijk was het Wout Gerrits, die een voorzet van Sam Jansen goed inschoot, ervoor zorgde dat Alverna wat geruster de kleedkamer op kon zoeken.

Meteen na rust viel het bekende ‘kwartje’ weer Alverna’s kant op, binnen een minuut deponeerde Mattijn Arts na voorbereidend werk van Niels van Tintelen de bal in het netje voor 3-0. Bij de 4-0 waren de rollen omgekeerd en rondde Niels van Tintelen af, daar tussenin hadden beide ploegen ook nog kunnen scoren. Sil Scholten kopte een hoekschop net naast, en Tim van Deelen en Senna van Dam moesten mogelijkheden van Avios onschadelijk maken. Voor als het nog niet beslist was maakte Niels van Tintelen in de 65e minuut zijn derde en Alverna’s vijfde. Hierna begon de grote ‘wisselparade’ waardoor de wedstrijd wat rommelig werd. Een grove charge van de doelman op Wout Gerrits bleef onbestraft, en kansen voor Maarten vd Heuvel, Wout Gerrits en Senna van Dam bleven onbenut. In de slotminuten scoorde Alverna nog twee keer, de opkomende Lars Verheijen leverde een voorzet af die alleen nog maar ingegleden hoefde te worden, en in blessuretijd - de mooiste van de dag - als Urlyson Hamen prachtig over de doelman lobt en de 7-0 eindstand op het bord brengt. Wonderlijk dat ook in de tweede helft Avios/DBV uit zeker zes kansrijke momenten niet een doelpunt kon maken, daardoor hield Tim van Deelen voor het eerst dit seizoen een ‘clean sheet’.

In de kantlijn:

Leert Alverna snel?, heeft men in één week geleerd effectief te zijn?, de toekomst zal het moeten uitwijzen. Het was op drie dagen na een jaar geleden dat Alverna haar laatste competitie wedstrijd won, dus dat werd weer een keer tijd en geeft een lekker gevoel. Om dat dan meteen met een zevenklapper te doen brengt de reporter/analist/columnist/archivaris in verlegenheid, die moest diep zoeken hoelang, en of er uberhaupt in het verleden zo’n overwinning te vieren viel. Hij vond dat er op 17-4-2017 eenzelfde uitslag te vieren viel voor Alverna, toen tegen Dieze west in de toenmalige hoofdklasse, Yannis Ngola, Mike Lemmers(2), Sven van Gelder(2), Cas vd Wal en Alec Ainscough waren de doelpunten makers. De grootste overwinning deze eeuw voor Alverna was ook onder het huidige trainersduo Peters/van Teeffelen. Op 14-9-2003 werd in het kampioensjaar in de 4e klasse Krayenhoff met 9-1 aan de zegekar gebonden, Erik Bijl en Paul Broeren scoorden ieder 4x, Hicham Boussif maakte er één. Van dat team maakte ook Serge en Maarten van Rossum, vorig seizoen nog als invalkracht bij het huidige 1e deel uit.

Opstelling. Tim van Deelen: Rik Pauwels, Victor Beijer(’74 Tychon Krebbers), Sil Scholten, Lars Verheijen:, Mattijn Arts(’81 Maarten vd Heuvel), Sam Jansen(’74 Urlyson Hamen), Senna van Dam: Stijn Hartog(’45 Mitch Albers), Wout Gerrits (’79), Niels van Tintelen.

Opstelling. Tim van Deelen: Rik Pauwels, Victor Beijer, Sil Scholten(’73 Tychon Krebbers), Karsten Derks: Mitch Albers, Sam Jansen(’73 Kevin Franssen), Senna van Dam: Gijs Bakker(’44 rood)), Wout Gerrits (’55 Stijn Hartog), Niels van Tintelen(73 Jordy van Ameijde).