Voetbal: Alverna VR1 gaat onderuit in Heesch

Verslag door Henny Remmers
21 oktober 2024
Alverna vr1
Alverna vr1 heeft ook de 2e wedstrijd tegen HVCH met ruime cijfers verloren. Waar de bekerwedstrijd met 3-0 werd verloren stond nu de 4-1 eindstand op het scorebord. De beginfase van de wedstrijd is voor Alverna en resulteert in een 0-1 voorsprong: Een prachtige combinatie eindigt in een steekpass van Anouk Jacobs op Mies Reijers die de bal breed legt op de opkomende Pepine Baeten die zich dit buitenkansje niet laat ontnemen.

De vreugde is echter van korte duur want nog geen 2 minuten later ligt de bal aan de andere kant in het netje 1-1. Op slag van rust schiet de snelle buitenspeelster van HVCH de bal vanaf ruim 16 meter knap in de kruising. Alverna reageert onmiddellijk met een prachtige combinatie  die eindigt met een kopbal van Laura Bos die op de kruising uiteenspat. Ruststand 2-1.

Na rust gaat Alverna op jacht naar de gelijkmaker maar zonder echt dreigend  te worden terwijl HVCH steeds vanuit de omschakeling gevaarlijk is en uit twee van die momenten de 3-1 en 4-1 weet te scoren. Een terechte overwinning voor de club uit Heesch.

Volgende week speelt Alverna vr1 om 11.00 een bekerwedstrijd uit tegen Union.