Sarcoïdose informatiebijeenkomst in CWZ

Van onze redactie
19 maart 2015
Vrijdagavond 27 maart 2015  organiseert de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, regio Overijssel / Gelderland voor het eerst samen met CWZ Nijmegen een informatieve bijeenkomst over sarcoïdose. Deze bijeenkomst is voor patiënten met sarcoïdose,  partners en of geïnteresseerden.

Tijdens deze avond vertelt longarts Rob Janssen (lCWZ) over sarcoïdose, slaap, slaperigheid en vermoeidheid. Medisch psycholoog Froukje de Vries (CWZ) spreekt over het accepteren van de ziekte en omgaan met chronische klachten.
Contactpersonen van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland informeren de bezoekers over wat zij kunnen betekenen voor patiënten.


Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht. Dit kan tot 23 maart 2015 via:
· Mail:  overijsselgelderland@sarcoidose.nl Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer en aantal personen.
· Het inschrijfformulier op de website van SBN:
http://www.sarcoidose.nl/
· De website van CWZ Nijmegen: https://www.cwz.nl/specialismen/longziekten/introductie-longziekten.html
· Telefoon: 06 53 70 55 82


Wat is sarcoïdose?
Sarcoïdose, ook wel de ziekte van Besnier Boeck genoemd, is een auto-immuunziekte waarbij spontaan ontstekingen ontstaan in verschillende organen en weefsels van het lichaam. Meestal zijn longen, lymfeklieren en huid aangetast, net als ogen en gewrichten. Minder vaak komt aantasting van hart en de zenuwen voor. Bij zo’n ontstekingsreactie worden grote hoeveelheden witte bloedcellen gemaakt die zich ophopen (Granulomen).


Oorzaak
Over de oorzaak van sarcoïdose is weinig bekend. Het is een relatief onbekende ziekte met een complex ziektebeeld. Veel patiënten genezen zonder klachten of behandeling, maar voor een aantal patiënten is het verloop chronisch en grillig.

Dit bericht delen:

Advertenties