NL-Doet 2015: verbeteren pluk- en moestuin

Van onze redactie
22 maart 2015
Elk jaar in dezelfde periode wordt de landelijke vrijwilligersactie NL-Doet gehouden, hieraan doen ongeveer 150.000 vrijwilligers mee. Deze actie is opgezet door het Oranjefonds, in 2002 ontstaan toen het als huwelijkscadeau werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

NL DOET De Brink-1     Ook in Wijchen hebben zich dit jaar talrijke initiatieven aangemeld. Net als twee jaar geleden doen de wijken Huurlingsedam/Kerkeveld ook mee met een NL-Doet actie. Destijds werd het opzetten van deze pluk- en moestuin gerealiseerd en werd door ongeveer 20 vrijwilligers van de Rabobank de handen uit de mouwen gestoken. Dit jaar was het doel het onderhouden en verbeteren van de pluk- en moestuin. Daarvoor hadden zich 20 vrijwilligers uit de wijk aangemeld. Wat is er nu leuker dan met je wijkgenoten werken aan een stukje gezamenlijke moestuin en er straks ook nog eens wat lekkers uit te kunnen oogsten. Zeker voor school- en buurtkinderen is het ook nog leerzaam en een sociale bezigheid.

NL DOET De Brink-5     Zaterdagochtend 21 maart toog daarom een groepje vrijwilligers naar de pluk- en moestuin gesitueerd aan de straat Brink in de wijk Huurlingsedam te Wijchen. Daar had de organisator, Nico van der Greft, al een en ander voorbereid. Er was al een lading houtsnippers en compost afgeleverd zodat iedereen direct aan de slag kon met het verdelen over de moestuin. Nico had ook reeds met een een buurman betonnen banden voor de paden voorbereid zodat men daar niet op hoefde te wachten en de paden direct aangelegd konden worden door de vrijwilligers. Zoals op de foto’s te zien waren er ook een aantal geïnteresseerde kinderen actief, die hun steentje bijdroegen.

De enthousiaste vrijwilligers hadden de paden en moestuintjes in een mum van tijd volgekruid. Helaas waren er af en toe pittige regen- en zelfs hagelbuien.

NL DOET De Brink-3_lunch     Rond de middag werd men verwacht in Wijkcentrum de Brink alwaar er een uitgebreide maaltijd stond te wachten om aan te sterken. Na een kopje snert, een broodje kroket en veel ander lekkers kon men er weer tegenaan voor de middagsessie en werd deze dag met succes afgesloten.

Voor komend jaar zoekt Nico nog een aantal vrijwilligers die gedurende de werkzaamheden in de moestuin leerlingen kunnen begeleiden. Deze vrijwilligers zullen dus met name de activiteiten van de schoolklassen begeleiden die door het jaar heen in de pluk- en moestuin werken. Na het einde van het tuinseizoen nodigen we de kinderen altijd nog een keer uit om te genieten van de producten van de tuin. Deze winter hebben alle kinderen deel kunnen nemen aan de boerenkoolmaaltijd. Heb je hiervoor interesse, meld je dan aan via de website www.wijkcentrumdebrink.nl

Dit bericht delen:

Advertenties