Sporen in materialen en emoties bij KunstPostWijchen

Van onze redactie
30 maart 2015
In Kunstpost Wijchen presenteren drie kunstenaars die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben hun reactie op het begrip "Sporen in materialen en emoties" en dit ieder in hun geheel eigen stijl en uitdrukkingsvorm.
Deze expositie aan de Herenstraat 18 is te bezoeken op 3, 4 en 5 april (paasweekend) en op 10, 11 en 12 april. De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00  en er is een van de drie kunstenaars aanwezig.

DIGITAL CAMERA   Charles Knotter onderneemt samen met zijn echtgenote, die zeer actief is in de schilderkunst heel wat reisjes naar musea/tentoonstellingen enz. Dit alles in het kader van "kunstverrijking". Dit heeft er toe geleid dat hij als autodidact/techneut begonnen is met het gieten van bronzen beelden. Zijn inspiratie haalt hij deels uit de medemens, een zeer creatieve echtgenote en de natuur om zich heen. Ook door het geven van bronsgietcursussen wordt zijn input regelmaig door de cursisten gevoed. Het bijzondere van zijn werk is dat het een directe afspiegeling is van zijn karakter en om die reden dus uniek. Zijn stijl mag je definieren als "elementair constructief"
www.charlesknotter.nl

Marion Janssen-Quaadvliet1   Marion Janssen-Quaadvliet (Vught) houdt van beweging. Zij legt door beweging en de daarbij passende kleuren de ziel in haar portretten bloot. De inspiratie voor haar mixed media werk met rietpen en penseel in inkt en olieverf op doek vindt zij in ontmoetingen of tijdens een reis. Ook foto's uit kranten, bladen of een mooi kleurenpalet inspireren haar. Expressie en energie zijn terug te vinden in de schilderijen van 's-Hertogenbosch en New York en in veel van haar doeken speelt de dans een grote rol. Marion verzorgt ook Workshops en werkt in opdracht.
www.marionquaadvliet.nl

Ineke van Berkom   Ineke van Berkom heeft haar passie gevonden in de Materieschilderkunst, abstract en soms met figuratieve elementen. Zij laat zich al experimenterend leiden door materie en compositie en kan door dit proces meer van zichzelf uitdrukken. Het durven te laten ontstaan, zonder te streven naar perfectie. Door te schilderen,plakken, schuren en krassen ontstaat een "huid". Naast motieven uit de natuur wordt zij vooral geboeid door de schoonheid van het verval, van wat verroest of aangetast is door erosie. Haar werk gaat over de cyclus van ontstaan, groei, beweging en verval. In april 2014 ontving zij in Bologna, Italie de Award: Premio de Marchi.
www.inekevanberkom.nl

Dit bericht delen:

Advertenties