Kernachtig Wijchen en PvdA Wijchen willen ontmoetingsplaats voor creatieve ondernemers

Van onze redactie
1 april 2015
Springplank voor creatieve ondernemers

In veel plaatsen in Nederland zie je ze al, “broedplaatsen” worden ze genoemd. Dit zijn plekken waar onder meer ondernemers , muzikanten en kunstenaars samen kunnen werken aan het starten en opzetten van diens onderneming. Het Honig complex in Nijmegen is daar een voorbeeld van. Wijchen heeft zelf ook veel startende en kleine ondernemers, echter bestaan er nog geen “broedplaatsen” in Gemeente Wijchen.  Een dergelijke plek kan er voor zorgen dat onze kleine ondernemers de kans krijgen om tegen lage huisvestingskosten zich te ontwikkelen tot ze op eigen benen kunnen staan. Daarnaast fungeert een dergelijke plek als ontmoetingsplaats waar kennis, kunde en ideeën worden uitgewisseld. PvdA Wijchen en Kernachtig Wijchen zijn van mening dat een dergelijke plek een verrijking voor de gemeente zal zijn.

Is er een passende plek?

Eind vorig jaar zijn de kinderdag opvang en de peuterspeelzaal vertrokken uit de gebouwen aan de Graafseweg in Alverna welke eigendom zijn van gemeente Wijchen. Deze gebouwen staan op de lijst om verkocht te worden, maar aangezien de markt op dit moment niet staat te springen om dergelijke gebouwen is te verwachten dat er langdurige leegstand zal ontstaan. De grootte, indeling en faciliteiten van de panden lenen zich uitstekend voor een “broedplaats” voor de creatieve ondernemers  van Wijchen.  Op deze manier willen PvdA Wijchen en Kernachtig Wijchen leegstand voorkomen en kan de gemeente budgetneutraal de startende en de kleine ondernemers van Wijchen de mogelijkheid bieden zich te ontwikkelen.

Waarom moeten ondernemers samen in een gebouw?

Door verschillende creatieve startende ondernemers samen onder te brengen onder een dak, kan kennis worden uitgewisseld. Er is bij een dergelijke doelgroep veel behoefte om van elkaar te leren. Daarnaast geven de ondernemers aan behoefte te hebben aan het opbouwen van een netwerk. Binnen dit soort complexen zijn ondernemers samen gaan werken aan projecten en elkaar gaan voorzien van diensten en producten. Kernachtig Wijchen en PvdA Wijchen vinden dat dit ook mogelijk moet zijn voor onze ondernemers.

Wie voert het uit?

Kernachtig Wijchen en PvdA Wijchen roept daarom het college op een werkgroep samen te stellen met betrokken creatieve ondernemers om een broedplaats voor en door Wijchense ondernemers te realiseren in de twee panden in Alverna aan de Graafseweg.

Vragen?

Mocht u ten aanzien van dit persbericht vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met Wouter van den Boogaard, gemeenteraadslid voor Kernachtig Wijchen. Wouter is bereikbaar via telefoonnummer 06 21500019 of per mail bereikbaar via wouter@kernachtigwijchen.nl. Of neem contact op met Titus Burgers, gemeente Raadslid voor PvdA Wijchen. Titus is bereikbaar via telefoonnummer 06 20638987 of per mail bereikbaar via titus.burgers@pvdawijchen.nl

Broedplaats Alverna1   Het gaat om de gebouwen 615 en 617 op de foto.

Dit bericht delen:

Advertenties