Kleintje Koffie: voorlezen met gebaren in de bibliotheek

Van onze redactie
10 juni 2015
Op woensdag 17 juni van 10.00 tot 11.00 uur is er weer “Kleintje Koffie” in de Bibliotheek Wijchen. Deze ochtend staat in het teken van voorlezen met gebaren.

Voorlezen met gebaren – voor ouders met hun baby’s/dreumesen/peuters

Een workshop waarin we meerdere boeken gaan lezen, liedjes gaan zingen en veel gebaren gaan leren en maken. Ongeveer een uur lang spelenderwijs bezig zijn met boeken, liedjes en gebaren, waarin jij en je kind actief mogen meedoen!

We gebruiken de gebaren als ondersteuning van de gesproken taal, waardoor je je kind een extra en andere manier biedt om met jou te communiceren en om zich te kunnen uiten.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gebaren niet alleen de taal- en spraakontwikkeling op jonge leeftijd bevordert, maar ook dat gebarende kinderen, als ze ouder zijn, een voorsprong hebben op niet gebarende kinderen in het lezen, schrijven en spreken.

Datum: woensdag 17 juni. Tijdstip: 10.00 - 11.00 uur. Waar: de Bibliotheek Wijchen, Campuslaan 8. Voor wie: voor ouders/verzorgers en kinderen tot 4 jaar

Bibliotheek    Wat is Kleintje Koffie? Van 0-4 jaar leert een kind heel veel. Lopen, praten, spelen, plaatjes  kijken en begrijpen. Uw kind ontwikkelt zich in hoog tempo, dat doet uw kind samen met u!  Kleintje Koffie wil vaders en moeders met kinderen van 0-4 jaar bij elkaar brengen. Iedere maand wordt met elkaar over een thema  gesproken waarbij boeken en de taalontwikkeling van uw kind centraal staan. Kinderen kunnen gewoon mee met hun ouder(s) naar Kleintje Koffie.

Dit bericht delen:

Advertenties