Inwoners Alverna werken aan de toekomst

Van onze redactie
30 juni 2015
Inwoners van Alverna zijn bezig met het Dorpsontwikkelingsplan (DOP). Vorige week maakte de werkgroep DOP een zogeheten schouw en bekeek zij verschillende locaties in het dorp en buitengebied die voor verbetering in aanmerking kunnen komen.
DOP Alverna werkgroep   In de werkgroep zijn zeventien in woners van Alverna actief. ‘Ze variĂ«ren in leeftijd, geslacht en achtergrond. Zo vormt de werkgroep een goede afspiegeling van de gemeenschap van Alverna’, zegt John Peters, voorzitter van de werkgroep.

In april is de werkgroep van start gegaan en zijn er twee werkbijeenkomsten geweest. Afgelopen week hebben de leden van de werkgroep een schouw gehouden. Ze maakten een rondje onder andere door het dorp, het winkelgebied, de Berendonck en naar de skiberg. Al deze locaties die wellicht aan verbetering of verandering toe zijn, kunnen terug komen in het Dorpsontwikkelingsplan. In dit plan stellen dorpsbewoners hun wensen op ten aanzien van de toekomst.



Aftrap

‘Een aantal onderwerpen zal in het Dorpsontwikkelingsplan zeker niet ontbreken’, beaamt Peters. Hij noemt de nieuwe bestemming van de oude school aan de Graafseweg, de sauna op de Berendonck, windmolens, de oversteek van voetgangers in het centrum en de lastige positie van de middenstand in Alverna.

Voordat de werkgroep actief aan de slag gaat met het Dorpsontwikkelingsplan mogen inwoners de aftrap geven. Dat gebeurt tijdens de startbijeenkomst op 30 september in dorpshuis de Oase. Dan mogen alle inwoners hun wensen en pijnpunten kenbaar mogen maken. ‘Je mag met positieve input komen, maar kritische noten zijn ook welkom. Op de startbijeenkomst mogen wensen worden geuit die in eerste instantie onuitvoerbaar lijken. Een goed plan begint met dromen. “Dromen, durven en doen”, is daarom ons motto.’



Peters en de leden van de werkgroep vinden het belangrijk dat iedereen op de hoogte blijft van de activiteiten en ontwikkelingen van de werkgroep en het dorpsontwikkelingsplan. Aan een eigen website wordt nog gewerkt, maar op Facebook (dorpsplan Alverna) en Twitter (@dopalverna) is de werkgroep volop actief. ‘Via sociale media kunnen we veel mensen bereiken. Dat blijkt wel uit het aantal volgers. We hebben er al 235. En dat aantal groeit alleen maar. De toekomst leeft in Alverna.’



Dit bericht delen:

Advertenties