Starterslening voor jonge huizenkopers en andere onderwerpen commissievergadering op 2 juli

Van onze redactie
30 juni 2015
Jongeren die een huis willen kopen, maar moeilijk een hypotheek kunnen afsluiten, moeten een starterslening kunnen krijgen. Daarvoor wil het college van B en W 2 miljoen euro ter beschikking stellen.

Het is een van de onderwerpen die op de agenda staan van de commissievergadering van 2 juli. Andere onderwerpen die op de agenda staan van de commissievergadering zijn:
De Zandloper Kulturhus De Zandloper in Bergharen kampt met tekortkomingen in het gebouw. Er zijn problemen met de temperatuur, de akoestiek en de ventilatie. Het college van B en W wil voor de aanpassingen een investeringskrediet van 162.000 euro ter beschikking stellen.

Reclamebelasting
Op de Wijchense bedrijventerreinen Wijchen-Oost en Bijsterhuizen wil de gemeente Wijchen reclamebelasting heffen. Dat levert jaarlijks ongeveer 2 ton op. De opbrengst is bedoeld voor de beveiliging van deze bedrijventerreinen.
Door het invoeren van reclamebelasting is de stichting Ondernemersfonds Bedrijventerrein Bijsterhuizen niet meer afhankelijk van enkele betalende ondernemers, maar betalen alle belanghebbenden direct mee aan activiteiten en aan de veiligheid en leefbaarheid van het gebied. Datzelfde geldt ook voor het bedrijventerrein Wijchen-Oost.

Verkeersveiligheid
Kernachtig Wijchen en de VVD stellen in een schriftelijke vraag dat de verkeersveiligheid van de bedrijventerreinen in het geding is. Fout geparkeerde personen- en bedrijfswagens en laden en lossen op plekken waar dat niet is toegestaan zorgen voor onveilige situaties. De partijen vragen aan het college hoe het zit met het toezicht- en handhavingsbeleid ten aanzien van het verkeer op de bedrijventerreinen.

Verder staat op de agenda: beleidsnotitie detailhandel, stichting Spel en recreatie De Blije Dries, Woningbouwprogramma 2015-2025, subsidie dagopvang ouderen (Blok A) en monitoring uitvoering Wmo en Jeugdwet. De commissievergadering op donderdag 2 juli vindt plaats in het Kasteel en begint om 19.30 uur.

Dit bericht delen:

Advertenties