Kernachtig Wijchen stelt vragen over te hoge afvalstoffentarieven

Van onze redactie
2 juli 2015
Afspraken over verwerkingstarieven restafval

Schriftelijke vraag van Martijn Verharen van Kernachtig Wijchen aan het College. Ingediend op 29 juni 2015.

Op 24 juni 2015 stond in de media een artikel over de verkoop van Dar BV aan Sita en een uitgelekte brief van ARN BV aan de fractievoorzitters van de gemeenteraad Nijmegen. Volgens deze brief heeft ARN BV in 2007 afspraken gemaakt over de verbrandingstarieven van haar restafval waardoor Dar haar positie kon verbeteren op de commerciële markt. Dit ten opzichte van het veel hogere tarief voor verbranding van het restafval afkomstig van huishoudens uit de regio en dus ook uit Wijchen.  De MARN is belast en verantwoordelijk voor het vermarkten van alle huishoudelijke afvalstromen in de regio tegen een marktconform tarief.

Vragen

  1. Was de MARN op de hoogte van deze afspraak met Dar?

  2. Was het college op de hoogte van deze afspraak met Dar?

  3. Zijn er nog meer commerciële partijen zoals Remondis, Thanet Waste Services en Weir Waste Services die een veel lager tarief hebben voor het verbranden van restafval dan het tarief dat Wijchen betaald voor het verbranden van haar restafval?

  4. Is het toegestaan dat ARN BV als publiekrechtelijke onderneming dit soort afspraken maakt en zijn deze afspraken bij de MARN (als groot aandeelhouder) bekend?


Dit bericht delen:

Advertenties